Avionul malaysian dispărut duminică ar fi fost găsit. Prima ipoteză a tragediei

Ultima actualizare:

    Avionul aparţinând companiei AirAsia s-a prăbuşit la scurt timp după decolare
Avionul aparţinând companiei AirAsia s-a prăbuşit la scurt timp după decolare

Aeronava cu 162 de oameni la bord care a dispărut duminică ar fi fost văzut luni dimineaţă de pilotul unuia dintre cele zece aparate de zbor care au reluat operaţiunile de căutare.

Operaţiunile de căutare au început de duminică, după ce ultimul contact cu avionul a avut loc la ora locală 6.17. Ele au fost însă întrerupte pe timpul nopţii şi reluate luni dimineaţă. Câteva ore mai târziu, unul dintre piloţii trimişi pentru a găsi avionul a anuţat că a văzut epava, pe fundul Mării Java, la aproximativ 1.120 de kilometri de locul în care se afla avionul atunci când a dispărut de pe radare, potrivit dailymail.co.uk. 

Pilotul care a anunţat că a văzut resturi ale avionului este australian şi pilota unul dintre avioanele puse la dispoziţie de forţele aeriene australiene pentru a contribui la operaţiunea de căutare. 

La scurt timp după ce aceste informaţii au apărut în presă, coordonatorul echipei de căutare a declarat că „avionul se află cel mai probabil pe fundul mării”.  „Nu putem fi siguri că obiectele văzute de pilot fac parte din avionul AirAsia care a dispărut. Ne apropiem acum de acel loc, dar sunt nori”, a declarat contramiralul Dwi Putranto, comandantul forţelor aeriene indoneziene. 

Deocamdată, până la găsirea epavei şi analizarea rămăşiţelor, autorităţile indoneziene s-au ferit să dea o cauză exactă a tragediei. Se ştie însă că în regiunea avea loc o furtună puternică. Potrivit mai multor experţi în aviaţie se pare că la mijloc ar fi o eroare a pilotului, care a zburat cu o viteză prea mică, neadaptată condiţiilor meteo nefavorabile. 

„Cursa QZ8501 zbura prea încet, cu aproximativ 100 de noduri, adică cu 100 de kilometri/oră mai puţin decât viteza recomandată în aceste situaţii. La acea altitudine, a zbura prea încet este extrem de periculos”, a declarat Geoffrey Thomas, specialist în aviaţie, conform dailymail.co.uk. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net