Baia Mare: Blocurile ANL au rămas fără apă

Situaţie fără ieşire pentru 50 de familii care stau cu chirie în blocurile ANL de pe strada Serelor numărul 2 din Baia Mare.  Ieri dimineaţă, la prima oră, o echipă de muncitori ai societăţii „Vital”, furnizorul de apă potabilă şi canalizare al municipiului Baia Mare, s-a deplasat la cele două blocuri şi muncitorii au demontat contoarele de apă. „Cele două blocuri au reuşit să acumuleze datorii de peste 12.000 de lei, la facturi pe care nu le-au mai plătit din luna aprilie. Ar fi trebuit să le luăm contoarele încă de acum două luni, dar i-am tot păsuit”, a declarat Radu Micle, juristul societăţii Vital.

Chiriaşii sunt disperaţi

Pentru cele 50 de familii care locuiesc acolo cu chirie, obţinerea unei locuinţe sociale a fost un vis devenit realitate. Anul trecut, în luna ianuarie, când le-au fost repartizate aceste apartamente, s-au mutat plini de bucurie şi speranţe, cu gândul că vor începe o viaţă nouă. „Timp de 16 ani am umblat în audienţă la Primărie ca să primesc o locuinţă socială”, spune Aurelia Igel, una dintre chiriaşele blocului 2B. Ieri însă, visul li s-a spulberat pentru că s-au trezit fără apă la robinete. „Am doi copii, mici, unul de opt luni căruia trebuie să-i fac baie zilnic. Ce mă fac acum cu el?”, s-a întrebat retoric Dumitru Mureşan, şeful de scară de la Blocul 2C.

Reprezentanţii Primăriei se disculpă

Reprezentanţii Serviciului de Patrimoniu şi Utilităţi, serviciu subordonat direct Consiliului Local Baia Mare care administrează blocurile ANL, se disculpă şi spun că nu este vina lor. „Nu poţi să locuieşti în buricul târgului şi să nu-ţi plăteşti chiria şi utilităţile”, a declarat Călin Coroş, şeful serviciului. Chiriaşii spun însă că numai o parte dintre ei au restanţe, dar din cauza datornicilor suferă toţi. „Cei care au restanţe trebuiau executaţi silit. Nu să suferim noi toţi din cauza a 12 familii care nu şi-au plătiti utilităţile”, a spus Dumitru Mureşan. „Am trimis în această dimineaţă o echipă de muncitori care să blindeze ţevile datornicilor pentru a se putea decschide robinetul celor cau au facturile la zi”, a subliniat Coroş. Cu toate acestea, Coroş a arătat că nu se ştie când se va reporni apa, chiar şi pentru cei care au facturile plătite la zi. „Trebuie să ajungem la o înţelegere cu cei de la Vital, ar putea dura două zile sau două săptămâni“, a mai spus funcţionarul. Purtătorul de cuvânt al Vital, Radu Micle, a susţinut: „Suntem de acord cu această variantă cu condiţia să încheiem o convenţie cu Consiliul Local de reeşalonare a datoriilor”. Oficiali din primărie au arătat că rău platnicii au fost deja acţionaţi în judecată dar mulţi dintre ei nu sunt de găsit. Astfel, banii ar urma să fie achitaţi ori de către cei cu factura la zi, ori de către Consiliul Local. Chiriaşii spun că nu sunt dispuşi să plătească datoriile altora, iar Coroş, reprezentantul Consiliului Local,  spune că odată făcut un compromis, chiriaşii vor profita şi nu-şi vor mai plăti facturile. 

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
andreea marin si cove jpg
cub anamaria prodan animat gif
woman 4214744 1920 jpg
david si victoria beckham
Margrethe Vestager FOTO EPA-EFE
drapel steah sua america rusia foto shutterstock
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati