Baia Mare: Rromii din municipiu, terorizaţi de ţânţari

Cele 252 de familii, majoritatea cu copii, din blocul 13 A de pe strada Luminişului din Baia Mare trăiesc de câteva luni sub teroare, deoarece trebuie să facă faţă ţânţarilor care ies din beciul amplasat pe casa scării, la doar o jumătate de metru de apartamentul unei familii cu trei copii. „În două săptămâni începe şcoala şi mulţi dintre copii sunt plini de bube din cuza ţânţarilor. Pe lângă faptul că suntem rromi, la şcoală o să fie ocoliţi de ceilalţi copii pentru că vor crede că sunt bolnavi", arată Gheorghe Gyulay, locatar din bloc.

300 de lei pe lună pentru a scăpa de ţânţari

Maria Gaspari, o mamă de 46 de ani care locuieşte la doar o jumătate de metru de beciul de unde ies ţânţarii, spune că a ajuns la limita  suportabilului. „Sunt nevoită să schimb zilnic lenjeria de pat pentru că este plină de pete de sânge şi cu ţânţarii pe care îi omorâm. Pe zi consumăm un tub de spray împotriva ţânţarilor şi cinci pastile, iar în total ajungem la 10 lei pe zi, doar pentru a scăpa de ţânţari, iar casa noastră este mereu plină!", arată femeia. În urmă cu o săptămână femeia a ajuns cu doi dintre cei trei copii ai săi la spital, deoarece din cauza mâncărimilor cauzate de muşcăturile de ţânţari aceştia au avut răni pe mâini şi picioare. „Până acum eram îngrijoraţi să nu facă copiii vreo infecţie, iar cu noul virus trăim cu groază că orice muşcătură ne-ar putea omorî!", continuă disperată aceasta. În ciuda faptului că locatarii blocului au solicitat Serviciului de Spaţiu Locativ ajutor pentru îndepărtarea ţânţarilor, până la această oră nu au fost luate măsuri.

În Baia Mare, dezinsecţia este programată pentru săptămâna viitoare, dar se va face doar pe domeniul public, nu şi la subsolurile blocurilor.

meghan markle harry regina jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
iulia albu
simona gherghe
Avioane F-35 FOTO f35.com
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
image
image
image
image
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg