Barack Obama: "Iranul este în preaviz"

Liderul de la Casa Albă a avertizat Iranul că este "în preaviz" şi că va trebui să ofere toate informaţiile privind programul său nuclear la întâlnirea de la Geneva cu marile puteri.

"Comunitatea internaţională a vorbit. Acum depinde de Iran să răspundă", a declarat Barack Obama în cadrul unei conferinţe de presă organizate după summitul G20 de la Pittsburgh.

"Cred că Iranul a fost prevenit. Când ne vom întâlni la 1 octombrie, vor trebui să scoată totul la lumină şi vor trebui să facă o alegere", a spus preşedintele SUA.

El a precizat că nu doreşte să speculeze în privinţa acţiunilor pe care SUA le va întreprinde, dar a precizat: "Nu excludem nicio opţiune când este vorba de interesele de securitate ale SUA".

Barack Obama a ţinut să sublinieze că preferă diplomaţia în abordarea problemei programului nuclear iranian, dar că ia în considerare impunerea de "sancţiuni care să muşte".

"Trebuie să fii nebun să ataci Iranul!"

Declaraţiile preşedintelui american sunt la opul opus faţă de opinia şefului diplomaţiei britanice - principalul aliat al americanilor.

Astfel, ministrul britanic de externe, David Miliband, a declarat vineri că "nicio persoană sănătoasă" nu-şi doreşte un conflict cu Iranul din cauza ambiţiilor nucleare ale acestui stat şi şi-a exprimat încrederea că diplomaţia ar putea reglementa această dispută, relatează Agerpres.

"De aceea spun că suntem 100% angajaţi pe calea diplomaţiei. Cred că această cale poate funcţiona", a adăugat şeful diplomaţiei britanice.

Premierul Gordon Brown a atras atenţia că Iranul are termen până în decembrie să se conformeze condiţiilor occidentale, în caz contrar riscând sancţiuni severe.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
cub theo rose png
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg