Bărbatul care a slăbit 150 de kg a fost operat. Intervenţia a durat şase ore

Ultima actualizare:

    Chirurgul plastician Radu Jecan, alături de Marius Stoica
Chirurgul plastician Radu Jecan, alături de Marius Stoica

În doi ani a reuşit să slăbească 150 de kilograme, dar a rămas cu piele în exces. Marius Stoica a fost operat astăzi de renumitul chirurg plastician Radu Jecan. 5.000 de euro costă procedură însă bărbatul a fost operat graatis, prin bunăvoinţa medicului.

Ziua de joi a fost una extrem de dificilă, atât pentru Marius Stoica, dar şi pentru chirurgul plastician Radu Jecan. Cu mari emoţii, dar şi cu speranţă, bărbatul în vârstă de 35 de ani a venit de dimineaţă la clinica Apolo pentru o primă intervenţie de înlăturare a excesului de piele cauzat în urma slăbirii bruşte după o operaţie de micşorare a stomacului, de la 240 de kilograme, la 90 de kilograme. Cazul lui Marius a fost un record pentru renumitul medic. "Recunosc că este cazul cu cea mai mare diferenţă între greutatea maximă şi cea actuală, precedentul meu record slăbise 110 kilograme", spunea chirurgul Jecan, săptămâna trecută.

ergwr
ergwr

Deşi  a fost o operaţie cu multe riscuri, medicul şi-a încurajat pacientul şi l-a asigurat că va fi o reuşită. Astfel, după o ultimă consultaţie şi marcare a zonelor cu probleme, Marius a intrat în sală în jurul orelor 14.30 şi s-a estimat că întreaga procedură va dura între 5 şi 7 ore.  De pe abdomen i-au fost îndepărtate mai bine de 4 kilograme de ţesut. Dacă lucrurile decurg bine, mâine, Marius Stoica s-ar putea externa mâine.

hrt
hrt

"Cea mai de temut complicaţie este tromboza venoasă şi o să ne luăm toate măsurile de profilaxie activă şi pasivă pentru a contracara această complicaţie şi mai pot apărea complicaţii legate de evoluţia naturală a plăgii, comune oricărei intervenţii chirurgicale, de genul infecţie, eliminarea firelor de sutură, dar sperăm cu ajutorul lui Dumnezeu, cu o tehnică bine efectuată şi cuajutorul pacientului să depăşim aceste momente.  Reluarea completă a activităţilor se va putea face după o perioadă de 6-12 săptămâni de la operaţie", a mai spus Cristian Radu Jecan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
image
actualitate.net
image
actualitate.net