Beţia la volan, protejată de imunitate diplomatică

Potrivit responsabililor din poliţia sud-coreeană, diplomatul ucrainean, în vârstă de 58 de ani, a lovit o maşină în centrul capitalei, Seul, şi a încercat să dispară de la locul accidentului, dar fără să reuşească să ajungă prea departe.

La cinci minute după primul accident, ambasadorul a lovit şi un taxi. El a blocat uşa maşinii sale şi a refuzat să se lase examinat de un medic, potrivit legislaţiei locale rutiere, invocând imunitatea diplomatică.

"Angajaţi ai Ambasadei Ucrainei din Seul, convocaţi la locul accidentului, au confirmat identitatea persoanei aflate la volan, dar noi nu putem obliga un diplomat să facă testul cu etilotest", a declarat ofiţerul de poliţie Kim Hyung-Gon, familiarizat cu circumstanţele incidentului. Acesta a spus că autorităţile au fost nevoite să-l elibereze în aceeaşi seară pe diplomatul ucrainean, fără a-i putea aduce vreo acuzaţie, relatează The Korea Times

Şoferul taxiului lovit de maşina ambasadorului Ucrainei a petrecut două săptămâni în spital după accident, iar misiunea diplomatică ucraineană a acoperit toate cheltuielile de tratament şi repararea vehiculului avariat, recunoscând astfel - tacit - culpa ambasadorului.

Incidentul cu ambasadorul ucrainean a avut loc în 12 mai a.c., însă Belaşov se află şi astăzi în post - precizează Agerpres.

cub vica blochina png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Michael Klein, Facebook jpg
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
dani otil si razvan simion
ceai somn jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
image
image
image
image
image
image
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg