Blue Monday. De ce 15 ianuarie 2024 este considerată cea mai deprimantă zi a anului

Ultima actualizare:

Blue Monday este o dată pe an și este considerată cea mai deprimantă zi a anului. De obicei, cade în a treia zi de luni din luna ianuarie și este asociată cu sentimente de tristețe, motivație scăzută și lipsă de energie. Anul acesta, Blue Monday este pe 15 ianuarie.

image

Din 2005 încoace, Blue Monday - Cea mai tristă zi d eluni din an - este ziua în care cei mai mulți oameni se simt deprimați, triști, iar la această stare contribuie mai mulți factori.

De ce sunt oamenii triști în cea de-a treia luni din ianuarie

Statisticile realizate an de an au stabilit că în cea de-a treia zi de luni a lunii ianuarie mai mulți factori contribuie la o stare de tristețe. Este ziua în care mulți oameni se simt deprimați, pesimiști.

Unul din factorii care determină această stare este vremea mohorâtă. Temperaturilor scăzute li se adaugă şi faptul că soarele apune devreme, iar lipsa luminii naturale este deseori un factor care poate contribui la o stare de spirit proastă.

Datoriile reprezintă un alt motiv de depresie. După sărbătorile de iarnă în care cheltuielile au fost poate cele mai mari din timpul anului, oamenii trebuiie să se strângă la buzunar pentru a-și plăti restanțele.

De la veselia sărbătorilor la întoacerea la serviciu 

Poate unul dintre cele mai importante motive de tristețe este trecerea de la perioada veselă din luna decembrie, când totul în jur este luminat și peste tot auzi colinde, iar lumea este cu gândul la vacanțe și petreceri, la perioada de întoarcere la seviciu și de conștoentizare că vremea sărbătorilor a trecut.

În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul de alcool şi dulciuri din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor de Crăciun şi a petrecerilor de Revelion. În plus, vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va creşte considerabil și nivelul de vitamina D din organism va putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.

Teoria despre „Blue Monday” a apărut în 2005 și îi aparține psihologului britanic Cliff Arnall.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net