Bruce Lee ┼či-a ├«nscenat moartea ca s─â scape de mafie?

simeon stalpnicul png

Milioane de fani din ├«ntreaga lume sunt convin┼či c─â Bruce Lee tr─âie┼čte. Celebrul actor american de origine chinez─â, unul dintre cei mai influen┼úi arti┼čti de arte mar┼úiale din secolul XX, ar avea acum 72 de ani.

Vestea c─â Bruce Lee a murit la 20 iulie 1973, ├«n Kowloon Tong, Hong Kong, a ┼čocat lumea. De atunci, numero┼čii fani ai actorului refuz─â s─â cread─â c─â el nu ar mai tr─âi.

"Sunt prea multe ├«ntreb─âri f─âr─â r─âspuns, prea multe coinciden┼úe, prea multe lucruri f─âr─â sens", a spus recent unul dintre admiratori. La scurt timp dup─â moartea sa, sute de martori au sus┼úinut c─â l-au z─ârit ├«n diverse ora┼če din lume, ├«n mall-uri, taxi-uri ┼či chiar ├«ntr-un restaurant din ora┼čul natal, San Francisco.

S-a spus c─â ┼či-a ├«nscenat moartea ca s─â scape de urm─ârirea triadelor chineze. Al┼úii sus┼úin c─â ├«nscenarea mor┼úii ar fi avut drept scop s─â-l transforme ├«ntr-o legend─â, cel mai iubit actor din filmele cu arte mar┼úiale. Dar s─â ne reamintim ultimele zile din via┼úa celui care a r─âmas o legend─â a filmelor de karate. La 10 iulie 1973, Bruce Lee, ├«n v├órst─â de 32 de ani, acuz─â dureri de cap ┼či e suspect de edem cerebral. La 20 iulie, potrivit so┼úiei lui, Linda, s-ar fi ├«nt├ólnit cu produc─âtorul Raymond Chow.

S-au dus ├«mpreun─â ├«n casa actri┼úei taiwaneze Betty Tingpei, ├«n jurul orei 16.00. Dup─â plecarea lui Chow, Lee s-a pl├óns de dureri de cap ┼či femeia i-a dat o pastil─â de Equagesic. Starul a a┼úipit dup─â care nu s-a mai trezit. La ora 19.00 o ambulan┼ú─â e chemat─â de urgen┼ú─â. Ulterior lumea afl─â c─â Bruce Lee a murit ├«nainte ca salvarea s─â ajung─â.

1966- Bruce Lee, so┼úia lui Linda ┼či Brandon ├«n v├órst─â de un an

simeon stalpnicul png

Cum nimeni nu putea accepta că un sportiv de 32 de ani putea muri perfect sănătos au apărut o sumedenie de scenarii ale morţii lui. Unii spun că ar fi fost ucis de triadele (mafioţii din Hong Kong), pentru că ar fi refuzat să le plătească pentru protecţie. Alţii susţin că ar fi fost blestemat, fiindcă a cumpărat o casă bântuită din Hong Kong. S-a vehiculat de asemenea că ar fi înfuriat comunitatea chineză a artelor marţiale, dezvăluind secrete străvechi. Cert este că nimeni nu i-a văzut trupul neînsufleţit în afară de familie. A fost înmormântat în cimitirul Lakeview din Seattle. Însă oare trupul lui se află în mormânt?

┼×i moartea fiului e ├«nv─âluit─â ├«n mister

Brandon Lee a fost ┼či el un actor de succes. A jucat ├«n numeroase filme, dar cel mai faimos r─âm├óne "Corbul", ├«n timpul turn─ârii acestuia pierz├óndu-┼či via┼úa. Dup─â moartea tat─âlui, Brandon a fost crescut de mama lui la Seattle. A studiat liceul la Chadwick School ┼či Bishop Montgomery High School. A f─âcut apoi studii de actorie la Emerson College din Boston.

1993- Brandon Lee avea să fie răpus de un glonţ, pe platoul de filmare

simeon stalpnicul png

A luat lec┼úii la faimosul Institut de Film ┼či Teatru Lee Strasberg din New York. A fost ini┼úiat ├«n arte mar┼úiale de elevii tat─âlui s─âu. La 31 martie, 1993, ├«n timp ce turna pentru filmul "Corbul", s-a tras asupra lui cu un glonte adev─ârat, ├«ns─â f─âr─â praf de pu┼čc─â. Glontele l-a lovit ├«n abdomen ┼či a murit. Nici p├ón─â ast─âzi nu se ┼čtie dac─â a fost victima unui accident sau moartea lui a fost premediatat─â. Brandon trebuia s─â se c─âs─âtoreasc─â la 17 aprilie 1993 cu logodnica sa Eliza Hutton.

Un nume care ├«nseamn─â ┬źse ├«ntoarce din nou┬╗

Bruce Lee s-a n─âscut la 27 noiembrie 1940 ├«n San Francisco, California, SUA, p─ârin╚Ťii lui fiind chinezi din Hong Kong. Numele lui chinezesc era Lee Jun-fan ┼či se traduce "se ├«ntoarce din nou". P├ón─â la majorat, a crescut ├«n Hong Kong, unde a ├«nv─â┼úat tainele artelor mar┼úiale, dar s-a ├«ntors ├«n SUA pentru a-┼či face studiile superioare. ├Änainte de a face cursuri de actorie ┼či a se lansa ├«n cinema, a lucrat ca osp─âtar ├«ntr-un restaurant.

Filmele ├«n care a jucat au ridicat filmele tradi╚Ťionale de arte mar╚Ťiale la popularitate mondial─â. Cele mai cunoscute produc┼úii ├«n care a jucat au fost: "Marele ╚Öef " (1971), "Pumnul furiei" (1972), "Calea dragonului" (1972), "Intrarea dragonului"(1973), "Jocul mor╚Ťii". Bruce Lee a f─âcut ┼či studii de filosofie ┼či psihologie. ├Än timp ce era ├«nscris la Universitatea din Washington a cunoscut-o pe Linda Emery, care i-a devenit so┼úie ├«n august 1964. Ei au avut ├«mpreun─â doi copii, Brandon Lee (1965-93) ┼či Shannon Lee, n─âscut─â ├«n 1969.

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
BeFunky collage (35) jpg
FotoJet (5) jpg
5 front bac toata clasa jpg
teodora alex insula iubirii3 png
image
image
image
image
sfintii petru si pavel jpg
calendar ortodox 2021 29 iunie sfintii apostoli petru si pavel gabriel toma chituc jpeg
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a