Catedrala Neamului va avea hotel ş i fast-food

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Imobil pe cinci niveluri, dintre care trei în subteran, cu magazine de suveniruri, săli de concerte, librării, restaurante, chiar şi o parcare de 250 de locuri. Nu e mall, este noua catedrală patriarhală.

Proiectul care a câştigat licitaţia organizată de Patriarhie pentru realizarea „mamei catedralelor" româneşti, prevede ca pe un teren de 11 ha, la intersecţia dintre Calea 13 Septembrie şi str. Uranus să apară un adevărat mall bisericesc.

Intrarea principală în lăcaşul de cult va fi dinspre Calea 13 Septembrie.„Catedrala propriu-zisă va ocupa 5 ha şi va putea adăposti 5.000 de oameni.Pe restul terenului se vor amenaja o parcare şi o piaţă imensă care să poată găzdui la marile sărbători religioase chiar şi 100.000 de oameni", a explicat câteva din detaliile proiectului, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica.

În plus acesta a precizat că pe terenul din faţa bisericii vor fi realizate câteva clădiri care să poată găzdui contra-cost pelerini şi preoţi. Dar noutatea principală vor fi cele trei etaje subterane, ultimul fiind ocupat de o parcare, iar restul de spaţii de recreere sau săli de conferinţă. Lucrările vor începe la sfârşitul lunii august.

«Biserica va fi gata în 2015» ,Episcop vicar patriarhal Ps. Ciprian Câmpineanul

Patriarhia vrea să obţină toate autorizaţiile până pe 15 august şi tot până atunci să finalizeze licitaţia pentru stabilirea constructorului.

simeon stalpnicul png

„Vrem ca în 2013 să avem gata clădirea catedralei inclusiv acoperişul. Urmează până în 2015 mobilarea şi pictarea bisericii", a explicat coordonatorul proiectului, episcopul vicar patriarhal Ciprian Câmpineanul.

Costul investiţiei este estimat la 300 de milioane de euro. Catedrala va avea 120 m lungime, o lăţime de 70 m şi o înălţime de 120 m.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net