Catedrala Neamului va avea hotel ş i fast-food

simeon stalpnicul png

Imobil pe cinci niveluri, dintre care trei în subteran, cu magazine de suveniruri, săli de concerte, librării, restaurante, chiar şi o parcare de 250 de locuri. Nu e mall, este noua catedrală patriarhală.

Proiectul care a câştigat licitaţia organizată de Patriarhie pentru realizarea „mamei catedralelor" româneşti, prevede ca pe un teren de 11 ha, la intersecţia dintre Calea 13 Septembrie şi str. Uranus să apară un adevărat mall bisericesc.

Intrarea principală în lăcaşul de cult va fi dinspre Calea 13 Septembrie.„Catedrala propriu-zisă va ocupa 5 ha şi va putea adăposti 5.000 de oameni.Pe restul terenului se vor amenaja o parcare şi o piaţă imensă care să poată găzdui la marile sărbători religioase chiar şi 100.000 de oameni", a explicat câteva din detaliile proiectului, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica.

În plus acesta a precizat că pe terenul din faţa bisericii vor fi realizate câteva clădiri care să poată găzdui contra-cost pelerini şi preoţi. Dar noutatea principală vor fi cele trei etaje subterane, ultimul fiind ocupat de o parcare, iar restul de spaţii de recreere sau săli de conferinţă. Lucrările vor începe la sfârşitul lunii august.

«Biserica va fi gata în 2015» ,Episcop vicar patriarhal Ps. Ciprian Câmpineanul

Patriarhia vrea să obţină toate autorizaţiile până pe 15 august şi tot până atunci să finalizeze licitaţia pentru stabilirea constructorului.

simeon stalpnicul png

„Vrem ca în 2013 să avem gata clădirea catedralei inclusiv acoperişul. Urmează până în 2015 mobilarea şi pictarea bisericii", a explicat coordonatorul proiectului, episcopul vicar patriarhal Ciprian Câmpineanul.

Costul investiţiei este estimat la 300 de milioane de euro. Catedrala va avea 120 m lungime, o lăţime de 70 m şi o înălţime de 120 m.

FotoJet jpg
cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
cub ramona badescu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg
moaste  sever gheorghe jpg
mititelu jr 4 jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg