Caz incredibil la Galaţi: Un puşti de 15 ani şi-a dat mama în judecată

Caz nemaiîntâlnit în justiţia gălăţeană. Un adolescent de 15 ani, Dănuţ Iuga, a cerut Judecătoriei Galaţi să fie încredinţat tatălui, întrucât, spune băiatul, mama sa nu se ocupă de el. Mai mult, Dănuţ îşi acuză mama că a cerut custodia lui doar pentru a-i încasa alocaţia.

Interesant este că tatăl copilului, Nicuşor Iuga (34 de ani), a făcut recurs anul trecut la Tribunalul Galaţi, pentru că fiul său şi-a exprimat intenţia de a fi crescut de el, dar cererea i-a fost respinsă de judecători, relatează adevarul.ro.

„Mama m-a minţit!"

Dănuţ Iuga s-a decis să se judece cu mama lui acum trei săptămâni, după ce a primit prin poştă hotărârea instanţei, prin care s-a stabilit să fie crescut până la 18 ani de către mamă.

Mă înţeleg mai bine cu tata şi vreau să fiu încredinţat lui. În plus, am aflat că de nouă luni alocaţia mea de 42 de lei îi este transferată pe card mamei, la cererea ei. Lucrul ăsta m-a supărat. Am hotărât să merg la un avocat şi să o dau în judecată", ne-a declarat adolescentul.

Băiatul a fost crescut dintotdeauna de bunică, Elena Iuga (78 de ani), la care şi locuieşte. Instanţa trebuie să ţină cont de dorinţa lui", ne-a declarat Biatrice Martiş, avocata lui Dănuţ.

Tatăl băiatului munceşte ca măcelar în Italia

Eu nu m-am împotrivit ca fosta soţie să îl crească, dar dacă el a decis că vrea să stea cu mine, nu pot să trec peste voinţa lui. Am decis să îl sprijin în ce vrea să facă", ne-a precizat telefonic Nicuşor Iuga.

Dănuţ Iuga şi-a dat seama că trebuie să probeze acuzaţiile care i le aduce mamei, aşa că a înregistrat-o în timpul unei convorbiri, urmând ca transcrierea discuţiei să fie depusă la dosar.

Este fiul meu şi nu îmi voi schimba decizia de a-l creşte eu", ne-a replicat Tinca Iuga (32 ani), la întrebarea dacă va ţine cont de dorinţa băiatului de a locui cu tatăl său.

Elev eminent

Culmea, Protecţia Copilului Galaţi nu poate interveni în acest caz.

În situaţia în care instanţa ne va cere, putem efectua o anchetă socială sau o testare psihologică", ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Dănuţ Iuga locuieşte în satul Hanu Conachi şi este elev în clasa a IX-a la Liceul „Traian Vuia" din Galaţi. Este foarte bun la învăţătură, iar recent a participat la un concurs de matematică.

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Amber Heard FOTO EPA-EFE
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
elena udrea adrian alexandrov jpeg
claudia patrascanu copii png
Ana Brnabic FOTO EPA EFE jpg
incaierare bataie agresiune
image
image
image
image
Kate Middleton (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg