Ce e bine să mănânci înainte şi după sală

simeon stalpnicul png

Dacă vrei să ai rezultate la sală, ai mare grijă la alimentaţie. Nu mânca prea mult imediat înainte de efort, nici nu te arunca în primul fast-food, la ieşire.

 Iulian Dinu, specialist în nutriţie şi antrenor personal de fitness, îţi spune ce alimente e bine să alegi în funcţie de momentul zilei când mergi la sală.„Sportul e indicat dimineaţa pentru că nivelul stresului e mic, îţi dă energie şi o stare de spirit bună pentru toată ziua, te ajută să te înviorezi şi să nu mai ai nevoie de atâtea cafele. Dacă mergi la sală seara târziu, rişti să nu mai poţi dormi bine. Recomand ca ultimul antrenament să nu înceapă mai târziu de ora 20.00. Mesele ar trebui să le ai la distanţă de cel puţin o oră înainte şi o oră după antrenament”, spune specialistul.Dimineaţa. Poţi mânca un sendviş sănătos şi săţios din două felii de pâine graham cu şuncă de pui sau muşchi de porc, cu o felie de caşcaval şi un ardei gras. Sau o omletă din două ouă cu brânză şi roşii. După sală, e indicată o gustare dintr-un fruct.

Prânz. Dacă faci sport în prima parte a zilei, poţi mânca înainte o banană, iar prânzul să îl iei după antrenament. Iulian Dinu îţi recomandă un orez brun cu piept de pui la grătar sau pulpă dezosată la tavă.După-amiază. Mănâncă înainte un pumn de caju sau migdale crude, iar după sală vei lua cina (o salată de ton sau muşchi de porc la grătar cu o salată de ţelină cu morcov). Dacă la masa de prânz sunt permişi carbohidraţii (paste, orez, pâine), seara poţi mânca doar proteine (carne) şi legume.Seara. Cei care merg la sală seara târziu e bine să apuce să ia înainte cina. După efort, dacă îţi mai e foame, poţi bea o sana sau un shake proteic, pentru refacerea masei musculare. „Evită fructele, la ora aceasta târzie, deoarece conţin zahăr care îngraşă”, te sfătuieşte specialistul.


    Iulian Dinu, antrenor personal de fitness şi specialist în nutriţie
Iulian Dinu, antrenor personal de fitness şi specialist în nutriţie
serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub botez reghecampf caciuc png
cub anastasia soare png
Burleanu, Sportpictures jpg
image
image
image
image
image
image
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg