Cei doi militari români ucişi în Afganistan au fost repatriaţi

Ultima actualizare:

Corpurile neînsufleţite ale sublocotenentului post-mortem Marius Florin Sfecheş şi sublocotenentului post-mortem Cristian-Petru Filip au fost repatriate cu o aeronavă militară, care a aterizat în jurul orei 16.00 pe pista de la Flotila 90 Transport Aerian de la Otopeni a Ministerului Apărării, scrie Adevărul.

În cadrul ceremoniei, a fost oficiată o slujbă religioasă de către un sobor de preoţi şi au fost citite decretele de avansare post-mortem în grad a celor doi militari, dar şi cele prin care au fost decoraţi post mortem de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

Trupurile celor doi militari vor fi transportate la Bistriţa cu o aeronavă a MApN, iar joi urmează să fie înmormântaţi în localităţile natale. La ceremonie au participat rudele, colegii şi prietenii celoi doi militari, dar şi înalţi oficiali din MApN, printre care şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin sau şefii categoriilor de arme, precum şi Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, împreună cu mai mulţi militari americani.

Au murit în timpul misiunii

Pe 1 octombrie, în jurul orei 10.30 (ora României), sergentul major Marius Florin Sfecheş şi soldatul Cristian-Petru Filip au căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE în care se aflau aceştia, potrivit MApN.

Atacul s-a produs în Provincia Zabul, la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Qalat, în urma exploziei fiind rănit şi caporalul Vasile Zbâncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net