Cel mai bătrân Moş Crăciun, voluntar de Sărbători

Ultima actualizare:

    Santa Cecil şi-a cumpărat costum de 2.000 $, dar nu îi poate întâlni pe copii în magazinele cu jucării
Santa Cecil şi-a cumpărat costum de 2.000 $, dar nu îi poate întâlni pe copii în magazinele cu jucării

Santa Cecil (79 de ani) îl interpretează pe Moşul de mai bine de 30 de ani şi şi-a luat încă din vară echipament de 2.000 $ pentru Crăciunul din 2021 sperând că va prinde un loc de muncă. Ghinion, pentru că restricţiile privind răspândirea COVID-19 l-au scos de pe piaţă, aşa că începând din data de 2 decembrie el va începe să viziteze şcoli, aziluri şi instituţii sanitare pentru a aduce un zâmbet pe chipul celorlalţi.

Pandemia de COVID-19 a lovit grav piaţa muncii din SUA şi cei mai afectaţi sunt actorii care îl interpretează pe bătrânul care face cadouri. Din cei peste 5.000 de angajaţi temporar din supermarketuri, mall-uri şi magazine cu jucării doar 850 şi-au găsit de lucru în acest an, după ce bilanţul pandemiei a ajuns în SUA la aproape 50 de milioane de infectări şi 801.326 de decese, iar autorităţile au impus măsuri severe de restricţii. Cel mai bătrân Moş din SUA, Santa Cecil va face voluntariat până în seara de Crăciun, pentru că nu a mai fost primit în casele cu copii să ducă daruri, nu a mai fost angajat de magazinele din Los Angeles, California ca în anii trecuţi. Santa Cecil a fost profesor de gimnaziu, antrenor de baseball şi campion naţional la power lifting. După ce a făcut pe Moşul la şcoală, la o serbare, el s-a îndrăgostit de de bucuria pe care o aduce bătrânelul cel simpatic. ”Nepoţii mei sunt primii pe care îi vizitez. Iubesc acest rol. Am cumpărat un costum de calitate în loc să dau câţiva dolari pe costume ieftine de pe Amazon”, a povestit Moşul care începând din 2 decembrie, zi de zi, va merge din şcoală în şcoală, din azil în azil, din spital în spital, din centru de vaccinare în centru de vaccinare să colinde. 

Seara la va spune poveşti copiilor aşezându-se în faţa calculatorului montat în ”cabana Moşului” pe care a amenajat-o în locuinţa lui. Tarifele pentru serviciile online sunt de 70 de dolari pe oră. Programul lui începe zilnic la ora 10.00 şi se încheie după miezul nopţii. La 18 decembrie, Moşul veteran va spune poveşti şi va citi din cărţi la biblioteca din localitatea Grover Beach, California. Soţia Moşului, Laurie Johnson este mândră de activitatea soţului ei şi ori de câte ori are prilejul o interpretează pe Doamna Crăciun în scenetele regizate în reprezentaţiile online. Dacă înainte de izbucnirea pandemiei, un Moş avea încasări de aproximativ 10.000-12.000 de dolari de pe urma sărbătorilor de iarnă, în 2020, atât în Regatul Unit cât şi în SUA mulţi dintre actori au fost nevoiţi să apeleze la ajutorul de şomaj pentru a putea supravieţui.


    Înainte de 2019, încasa 70 $ pentru o oră petrecută în casele cu copii
Înainte de 2019, încasa 70 $ pentru o oră petrecută în casele cu copii

Cei mai vestiţi Moşi din lume

Toată lumea în vede în Ajunul Crăciunului salutându-i pe micuţii care au fost cuminţi şi aşteaptă cu sufletul la gură să îşi primească darurile din cabana lui de lemn din Rovaniemi, Laponia.

Puţini ştiu însă cine se ascunde în spatele costumului roşu şi a bărbii stufoase.Este vorba de Tim Connaghan, unul dintre cei mai cunoscuţi Moşi Crăciun din lume şi profesor la şcoala de Moş Crăciun. Cel de al doilea Moş celebru este Frank Pascuzzi, de 60 de ani, care şi-a transformat numele din cartea de Identitate în Santa Claus, în anul 2012. El iubeşte enorm copiii după ce a lucrat peste 20 de ani la magazinul de jucării Macy, din New York, SUA.


    Tim Connaghan, alături de renul său fidel, în Laponia
Tim Connaghan, alături de renul său fidel, în Laponia

Călătoria Moşului în cifre

Iată cum reuşeşte Moşul să aducă daruri la peste 685 milioane de copii din întreaga lume, într-o singură noapte:

  • Statistic, la nivel mondial Moşul trebuie să ajungă în 180,1 milioane de gospodării
  • Călătoria Moşului durează 31 de ore, adică 111.600 de secunde
  • Moşul face aproximativ 1.644 de vizite pe secundă
  • Moş Crăciun petrece în fiecare casă o miime de secundă, mai puţin de o clipită
  • Distanţa pe care o parcurge Moşul este de 115 milioane km
  • Sania Moşului se deplasează cu o viteză de 1.040 km/s, adică de 3.000 de ori mai mare ca viteza sunetului
  • Sania Moşului cântăreşte 642.000 de tone, dacă fiecare dar ar avea o medie de greutate de 3,4 kg. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net