Cel puţin opt oameni ucişi de meningită din SUA

image
Aproape 7.000 de infecţii raportate anul trecut

Cel puţin opt persoane au murit de meningită în Statele Unite iar alte 97 s-au îmbolnăvit în urma unor injecţii cu steroizi contaminaţi, conform unui nou bilanţ publicat luni care arată o agravare a epidemiei, relatează AFP.

Cazuri de meningită au fost diagnosticate în nouă state, conform Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC). Statul cel mai afectat este Tennessee (sud) unde 35 de persoane au contractat meningită fungică şi patru au murit.

Celelalte cazuri au fost depistate în Michigan (nord-est), Florida (sud-est), în Maryland (est) şi Minnesota (centru-nord), scrie Mediafax.

CDC le-a cerut medicilor să contacteze toţi pacienţii care au primit doze de astfel de steroizi contaminaţi, folosiţi în special pentru tratarea durerilor de spate, începând din 21 mai, în peste 20 de state americane.

Meningita cauzată de fungi, care atacă membrana protectoare din jurul creierului şi măduva spinării, este o infecţie destul de rară, descoperită adeseori prea târziu. Aceasta trece neobservată de cele mai multe ori în prima fază, deoarece simptomele seamănă cu cele ale unei gripe normale.

maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
jude law phillipa coan jpeg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
horia tecau jpg
harry charles jpg
Soldați ucraineni în apropiere de Liman FOTO Profimedia
Explozie Girona FOTO EL MUNDO webp
image
image
image
image
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg
Gollum, într o secvenţă din Stăpânul Inelelor jpeg
foto1 pelerinaj 2021 INQUAM Photos Liviu Chirica jpg
harry charles jpg