Chinez condamnat la 12 ani de închisoare, după ce a mâncat ultimul tigru de Indochina din ţara sa

Ultima actualizare:

    Animalul suferea de cancer la plămâni
Animalul suferea de cancer la plămâni

Un chinez care a ucis şi mâncat un tigru de Indochina, se pare chiar ultimul din această specie aflat pe teritoriul Chinei, a fost condamnat la 12 ani închisoare, informează marţi presa locală, potrivit Reuters.

Kang Wannian, un sătean din Mengla, provincia Yunnan, a dat peste tigru în februarie, în timp ce căuta moluşte într-o rezervaţie naturală din apropierea graniţei Chinei cu Laos, şi pretinde că l-a ucis în legitimă apărare.

Singurul tigru de Indochina descoperit în sălbăticie în China, fotografiat ultima dată în 2007, nu a mai fost văzut de la inedita cină a ţăranului din provincia Yunnan, scrie presa locală.

Pe de altă parte, un oficial al Biroului forestier a declarat că nu există dovezi că tigrul ucis ar fi ultimul din această specie care trăieşte în sălbăticie în China.

Un tribunal local l-a condamnat pe Kang la zece ani de închisoare pentru uciderea unui animal pe cale de dispariţie, la care se adaugă doi ani pentru deţinerea unei arme de foc. Potrivit portalului Yunnan.cn, procurorii şi-au motivat decizia prin faptul că ţăranul nu avea nevoie de armă pentru a aduna moluşte.

Alţi patru săteni care l-au ajutat pe Kang să tranşeze tigrul şi să consume carnea au fost condamnaţi la între trei şi patru ani închisoare pentru că "au ascuns acţiuni criminale".

De asemenea, săteanul din Yunnan a fost condamnat la plata unei amenzi de 480.000 de yuan (70.000 de dolari).

Tigrul de Indochina este o specie pe cale de dispariţie, în prezent existând în sălbăticie puţin peste 1.000 de exemplare în pădurile din Laos, Vietnam, Cambodgia, Thailanda şi Myanmar, notează Reuters.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net