Click! îţi spune la ce poţi folosi folia de aluminiu
Ascute foarfecele
Foarfecele din casa ta s-au tocit? Ia o folie de aluminiu mai mare, împătureşte-o în mai multe straturi (cu cât mai multe, cu atât mai bine) şi taie -o apoi cu foarfecul. Dacă este nevoie, fă această operaţiune de mai multe ori.
Ajutor de nădejde la călcatul rufelor
Deoarece folia este un conductor excelent de căldură, aceasta te va ajuta să calci rufele pe ambele părţi dintr-o dată. Pune o bucată de folie de aluminiu între cele două suprafeţe de călcat şi îţi vei scurta timpul dedicat acestei activităţi la jumate.
Protejează aragazul
Dacă nu ai timp să cureţi des aragazul, îl poţi proteja de murdărie, de pete de ulei, de arsură acoperind suprafaţa de gătit cu folie de aluminiu. Lasă descoperită zona din dreptul ochiurilor.
Înlocuitor al bureţilor de sârmă
Dacă vrei să cureţi oalele arse, în locul buretelui de sârmă poţi folosi folia de aluminiu. Ia o bucată mai mare, mototoleşte-o şi freacă cu ea obiectele din bucătărie care sunt pătate de arsură. Această metodă funcţionează la fel de bine ca şi buretele de sârmă.
Păstrează căldura în casă
Pentru a nu avea pierderi de căldură în casă, lipeşte o folie mare de aluminiu în spatele caloriferelor. Căldura degajată de calorifer va fi direcţionată înspre interiorul camerei.
Nu este indicată la gătit!
„În nici un caz nu folosiţi folie din aluminiu când gătiţi sau dacă doriţi să împachetaţi alimentele", ne-a spus prof. dr. Ghe. Mencinicopschi. "Aciditatea acestora mobilizează ionii de aluminiu în hrană.
În plus, aluminiul este neurotoxic fiind asociat cu maladia Alzheimer. Alimentele pe care le preparăm la cuptor pot fi învelite în frunze de viţă de vie opărite sau în frunze de varză".