COLORANŢII din alimente ne distrug ficatul
Serialul Click! despre cei mai periculoşi 190 de conservanţi şi coloranţi din mâncare, început săptămâna trecută, continuă astăzi cu următorii 40 de aditivi.
Calitatea nutriţională a alimentelor pe care le consumăm zilnic depinde în mare măsură de ingredientele folosite pentru prepararea lor.
Dacă eticheta produselor este încărcată de E-uri, trebuie tras un semnal de alarmă. Acestea ne pot îmbolnăvi ficatul.
„Aceşti coloranţi, emulgatori, îndulcitori sau potenţiatori de arome, într-un cuvânt E-uri, intoxică întregul organism, iar ficatul, care are chiar rolul de a ne curăţa de «deşeuri», este primul organ pus în pericol. Activitatea lui este tulburată de o alimentaţie dezechilibrată, de excesul de toxine şi de lipsa activităţii fizice, toate ducând la oboseala acestuia", ne-a explicat prof. dr. Gh. Mencinicopschi.
* Nu rataţi mâine de ce alţi aditivi periculoşi trebuie să vă feriţi.
Lista aditivilor alimentari (E-uri) utilizaţi în Uniunea Europeană