Conductă de gaze spartă la spitalul Caritas - 120 de pacienţi evacuaţi

Ultima actualizare:

Circa 120 de bolnavi au fost evacuaţi din spital şi mutaţi în alte instituţii sanitare.

Pacienţii sunt transportaţi în ambulanţe către Spitalele Colentina, Filantropia şi Cantacuzino.

UPDATE 17.35: Compania Distrigaz Sud Reţele precizează că s-au luat primele măsuri de siguranţă necesare în cazul incidentului de sâmbătă de la Spitalul Caritas din Capitală, unde, după spargerea unei conducte de gaz, unitatea medicală a rămas fără căldură, iar pacienţii au fost transferaţi către alte unităţi.

"Echipele Distrigaz Sud Reţele s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale. În urma cercetărilor, s-a constatat un defect la instalaţia de utilizare a gazelor naturale a spitalului, montată subteran", se precizează într-un comunicat al Distrigaz Sud Reţele pentru Agerpres.

Potrivit comunicatului citat, reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele au recomandat administraţiei spitalului să contacteze o firmă autorizată de către ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei) pentru a remedia defecţiunile la instalaţia de utilizare.

"Întreţinerea, exploatarea şi repararea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale revine în sarcina clientului, conform reglementărilor în vigoare, el fiind responsabil de buna lor funcţionare. De asemenea, menţionăm că nu există niciun pericol în prezent, fiind sistată alimentarea cu gaze naturale", informează Distrigaz Sud Reţele.

Distrigaz Sud Reţele susţine că, în prezent, colaborează cu administraţia spitalului şi cu firma de execuţie a lucrărilor pentru a putea relua alimentarea cu gaze naturale, în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp posibil.

UPDATE 15.05: Aproape 20 de ambulanţe au fost trimise la Spitalul Caritas, iar primii care sunt preluaţi sunt nou-născuţii, femeile gravide şi persoanele aflate la terapie intensivă, transferul urmând să se încheie în această seară.

„M-au externat pentru câteva zile, dar luni şi marţi trebuie să vin din nou pentru analize şi să rămân în spital. Am tras o sperietură groaznică. Am simţi cu toţii miros de gaze", a declarat Eugenia, o pensionară.

Cauzele producerii fisurii la conducta de gaze nu sunt cunoscute. Spitalul Caritas a rămas fără apă caldă şi căldură.

Managerul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a declarat, în urmă cu două minute, pentru „Adevărul", că lucrarea echipei de la Distrigaz va fi de anvergură şi că situaţia se va remedia în minimum 48 de ore.

„Probabil că ţeava este veche de circa 50 de ani. Nu a fost schimbată niciodată. Este vorba despre o conductă magistrală care face legătura între stradă şi spital", a precizat Marius Savu pentru Adevărul.

Bolnavi trimişi acasă

Zeci de bătrâni sunt evacuaţi din spital şi trimişi acasă, chiar dacă starea lor de sănătate nu este tocmai bună.

„E bolnav grav, iar până luni mai am doar câteva medicamente. Mie mi se pare o bătaie de joc, să te trimită cu el acasă sau la alt spital fără o copie de pe fişa medicală" , spune o tânără care tocmai îşi lua tatăl din spital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net