Crezi că şeful tău e un psihopat? S-ar putea să ai dreptate!

Ultima actualizare:

    Companiile angajeaza manageri cu tendinte psihopatice
Companiile angajeaza manageri cu tendinte psihopatice

Dacă ai impresia că ai un şef nebun, ai şanse mari ca acest lucru să fie adevărat! Un nou studiu arată că foarte multe companii îşi aleg manageri nu tocmai întregi la minte!

CNN scrie despre un studiu realizat recent care demonstrează că firmele caută să angajeze psihopaţi fiindcă au nevoie de şefi care să ţină angajaţii în frâu, să ştie să mintă cu neruşinare şi, la fel de important, să aibă mult sânge rece.

"Nu toţi psihopaţii sunt la puşcărie, unii sunt chiar în sala de şedinţă", a declarat doctorul Robert Hare, un psiholog canadian, co-autor al cărţii "Şerpi în costum: Când psihopaţii merg la muncă".

Clive Boddy, un cercetător britanic, merge mai departe şi susţine că din cauza crizei financiare care a apărut în urmă cu câţiva ani tot mai mulţi psihopaţi au apărut în birouri.

"Dacă lucrezi la o companie 20-30 de ani, oamenii ajung să te cunoască foarte bine. Dar în zilele noastre, când o persoană îşi schimbă locul de muncă o dată la 2-3 ani, acest lucru nu mai este posibil", spune omul de ştiinţă.

Potrivit studiului realizat în 2010 de Hare, aproximativ 4% din managerii seniori au tendinţe psihopate."Oamenii cred că psihopaţii sunt criminali, dar nu este adevărat. Ei nu fură sau violează, dar îşi găsesc alte metode de satisfacere a răutăţii, a ilegalităţii", spune cercetătorul.

Companiile aleg să angajeze manageri cu tendinţe psihopate fiindcă aceştia nu se lasă copleşiţi de emoţii şi iau decizii uşor.

"Sunt vicleni şi manipulatori, astfel stăpânesc bine orice situaţie. Chiar dacă nu au emoţiile lor, pot să creeze o situaţie emoţională. Oamenii nici nu realizează că sunt manipulaţi decât atunci când e prea târziu", a explicat Boddy.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net