Decizie istorică luată de Vatican, fără precedent în istoria Bisericii: moaştele Sfântului Petru, arătate credincioşilor

Acest eveniment excepţional va avea loc pentru a marca încheierea "Anului credinţei", duminică, 24 noiembrie, în prezenţa papei Francisc, anunţă Mediafax.

"Anul credinţei" a fost inaugurat în octombrie 2012 de papa Benedict al XVI-lea şi a constat în numeroase festivităţi în piaţa Sfântul Petru. Numeroşi pelerini au mers să se reculeagă în grotele de la Vatican, sub bazilică, în faţa mormântului despre care se spune că adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale primului apostol, dar şi în faţa altor morminte unde se află alţi papi, inclusiv îndrăgitul Ioan Paul al II-lea.

Moaşte găsite după 19 secole

Osemintele au fost descoperite în timpul unor săpături realizate în 1940, pe vremea pontificatului lui Pius al XII-lea, într-o necropolă situată sub bazilică, alături de un monument construit în secolul al IV-lea d.Hr. pentru a-l onora pe acela care este considerat primul episcop al Romei şi primul papă.

Cu acea ocazie, au fost descoperite osemintele unui bărbat, învelite într-o ţesătură purpurie brodată cu fire de aur.

Papii nu au confirmat niciodată că osemintele au aparţinut în mod cert Sfântului Petru. Însă, teste realizate în anii '50 şi '60 au ajuns la concluzia, "cu o mare probabilitate", că ele aparţin într-adevăr fostului pescar din Galilea, după cum a declarat papa Paul al VI-lea în 1968.

Sfântul Petru a fost crucificat cu capul în jos, în perioada anilor 64 - 70 d.Hr., în circul lui Caligula, pe locul căruia se află în prezent grădinile de la Vatican.

5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
image png
alina ilan laufer jpeg
plaje largite mamaia jpeg
Vladimir Putin FOTO AFP
image png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 06 A03I5577 scaled webp
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
steve jobs iphone4 jpg
protest carburant 30 iunie 2022 (6) jpeg
William şi Harry
Vladimir Putin FOTO AFP
plaje largite mamaia jpeg
6 front masini electrice poza mare jpg