Dima din LaLa Band şi-a pus colegii la gătit
Tinerii din Pariu cu viaţa (Pro TV) şi LaLa Band sunt nu doar colegi, ci şi buni prieteni. În timpul liber se întâlnesc la un suc, la un party sau chiar în bucătărie. S-a întâmplat weekendul trecut, când Dima, Sore şi Rapha au gătit împreună mâncarea lor preferată - sushi.
Iniţiatorul acţiunii culinare a fost Dima, care e un adevărat maestru bucătar. „Îmi place mult să gătesc, am făcut la viaţa mea de la sarmale până la ciorbe şi plăcinte. Câteodată o mai sun pe mama să îmi dea sfaturi, dar cel mai mult îmi place să improvizez", spune Dima. În schimb, mâncarea lui preferată, sushi, a învăţat să o prepare chiar de la un specialist în mâncare japoneză. Spune despre el că e genul care încearcă să mănânce sănătos şi echilibrat, ba chiar ţine diete.
„Dimineaţa mănânc puţin, de obicei un iaurt. Sunt la curent cu dietele, chiar acum ţin una ce constă în carne la grătar, peşte şi salate. Şi nu mănânc după ora 18.00. Din păcate, sunt pofticios, dar pot să mă stăpânesc dacă ştiu că nu e indicat ceva", spune Dima.
Sore, colega lui, nu ţine diete „pentru că nu le vede rostul". În schimb, mănâncă destul de corect, nu face abuzuri, evită prăjelile şi fast-food-ul. Îi place şi ei să gătească şi e mândră de ea dacă preparatul îi iese gustos şi aspectuos.
Îi puteţi revedea pe cei trei tineri în septembrie, când începe sezonul 3 din Pariu cu viaţa" (Pro TV).
Sore si Rapha (stânga), bucuroşi că au învăţat o reţetă nouă
Reţetă de sushi
Ingrediente: alge, orez, zahăr, sare, peşte roşu (somon), caşcaval, avocado, susan, icre Tobiko, sos de soia, oţet
Preparare: se adaugă oţet peste peşte, apoi se prăjeşte împreună cu zahărul şi sarea. Orezul se fierbe, apoi se pune la călit, iar ca să nu se usuce, se pune un prosop umed deasupra.
Peste alge se pun: orezul, peştele, avocado şi caşcavalul. Compoziţia se rulează cu ajutorul unui covoraş de bambus, apoi se taie în felii. Deasupra se pun icrele şi susanul şi se asesonează cu sos de soia.