Directorul Domenii Portuare, Eugen Bogatu, a fost arestat 29 de zile

El este învinuit în dosarul UCM Reşiţa, pentru favorizarea infractorului, întrucât acesta ar fi încercat să influenţeze martorii. În dosarul privind returnarea de TVA în valoare de 60 de milioane de euro cerută de omul de afaceri libanez Said Baaklini este cercetat şi senatorul PDL Mircea Banias, dar şi Ioan Bălan, directorul Administraţiei Porturilor Constanţa.

Banias nu a recunoscut niciodată că a fost audiat în acest dosar, spunând de fiecare dată că nu-i cunoaşte pe cei din conducerea UCM Reşiţa.

Potrivit declaraţiei de avere completată în luna septembrie a anului 2010, Eugen Bogatu deţine nouă terenuri intravilane în Băile Tuşnad, Eforie Sud, Năvodari şi Murighiol, dar şi un teren agricol în Babadag. Din aceeaşi declaraţie reiese că Bogatu are opt locuinţe în Constanţa, Bucureşti, Sinaia şi Eforie Nord, patru dintre ele fiind achiziţionate în anul 2009, scrie ADS Constanţa.

Directorul din cadrul APC este coproprietar al tututor bunurilor imobile. Bogatu are pe numele său cinci conturi în lei şi valută, iar alte opt conturi sunt deschise pe numele membrilor familie sale. Conform declaraţiei de interse, este asociat sau acţionar la 11 firme.

Directorul Porturilor a împrumutat în ultimii cinci ani peste 1.000.000 de lei, 200.000 de euro şi 800.000 de dolari de la Adolf Bâclea, un cunoscut armator care vrea să-şi construiască propria flotă. Said Baaklini este cercetat de DNA pentru restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane euro, după ce UCM Reşiţa i-a vândut străinului patru motoare nefuncţionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani, la un preţ de 50 de ori mai mare.

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg