Droguri şi arme într-o ascunzătoare a ETA


    Poliţia bască a găsit doi saci cu marijuana şi 41 de saci cu un stupefiant presupus a fi ananlyse
Poliţia bască a găsit doi saci cu marijuana şi 41 de saci cu un stupefiant presupus a fi ananlyse

Poliţia regională bască a confiscat arme, material de fabricare a bombelor şi droguri o dată cu arestarea a cinci presupuşi militanţi ai organizaţiei separatiste basce ETA, au anunţat - miercuri - canale media spaniole, potrivit AFP.

Cinci persoane suspectate că ar fi participat la mai multe atentate au fost arestate în noaptea de luni spre marţi în Ţara Bascilor spaniolă, în cadrul unei operaţiuni anti-ETA.

În cursul cercetărilor efectuate după arestări, poliţia bască a găsit doi saci cu marijuana şi 41 de saci cu un stupefiant presupus a fi ananlyse, precum şi patru balanţe pentru cântărirea drogurilor.

Potrivit Europa Press, una dintre persoanele arestate - Ibon Iparraguirre Burgoa, presupus şef al unei celule a ETA - are cazier judiciar pentru posesie de droguri.

Militanţii arestaţi sunt suspectaţi că au participat la organizarea unui atentat în septembrie 2008, soldat cu rănirea a 10 persoane, prin detonarea unei maşini încărcate cu 100 kg de explozibil în faţa unui comisariat de poliţie la Ondarroa, în Ţara Bascilor.

De asemenea, ministrul de interne al guvernului regional basc, Rodolfo Ares, a precizat că ei erau suspectaţi şi că au participat la un atentat cu explozibil împotriva lucrărilor de construire a căii ferate a unui tren de mare viteză în Ţara bascilor, vizată frecvent de separatişti.

Ei ar fi implicaţi, de asemenea, într-un atentat cu explozibil împotriva unui releu electric la Azpeitia, în Ţara Bascilor.

ETA, care figurează pe listele organizaţiilor teroriste ale UE şi SUA, este considerată responsabilă de moartea a 828 de persoane în peste 40 de ani de violenţe pentru independenţa Ţării Bascilor, notează Agerpres.

jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
zodia care consuma alcool jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
cub rebeca onoriu png
foto1 porcul jardelb jpg
andreea marin
cub theo rose anghel damian png
image
image
image
image
image
image
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin