Drogurile legale au făcut prima victimă


    Victor Begu, din Republica Moldova, s-a aruncat de la etajul 3 al căminului
Victor Begu, din Republica Moldova, s-a aruncat de la etajul 3 al căminului

La doar o zi după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că, de la 1 octombrie, va închide magazinele care vând "droguri legale", un student din Iaşi s-a aruncat de la etajul 3 al unui cămin, după ce a fumat ţigări cu plante halucinogene.

Victor Begu, de 20 de ani, şi amicii lui dădeau o ultimă petrecere, miercuri seară, înainte de începerea anului universitar, în parcul din campusul studenţesc Agronomie.

În momentul în care a apărut Poliţia, Begu parcă şi-a pierdut minţile. A rupt-o la fugă şi a căutat să se ascundă într-un cămin din apropiere. "Cred că nu mai era raţional şi probabil i s-a făcut frică când a văzut Poliţia. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat cu el", a declarat Bogdan Culcer, student la Agronomie.

Begu a bătut la uşa unui amic, care stătea la etajul trei al căminului. Acesta i-a deschis, iar tânărul s-a năpustit înăuntru. Câteva secunde mai târziu, Begu se arunca în gol pe fereastra deschisă şi se zdrobea de caldarâm.

Medicii spun că şansele sale de supravieţuire sunt minime, tânărul fiind în comă. "Pacientul se află în stare foarte gravă, cu politraumatisme. El este un posibil donator de organe, dar, pentru că nu este cetăţean român, demersurile sunt mai complicate, pentru că ne trebuie acordul familiei sale", a afirmat dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.

"Studentul are note bune şi este regretabil ce s-a întâmplat", a precizat Tudorel Toader, decanul Facultăţii de Drept.

«Dacă ne închid, o să vindem plante direct la ghiveci!»

"Nu vor face nimic dacă interzic doar comercializarea produselor şi nu substanţele din aceste produse. Comercianţii îşi vor muta afacerile, în sensul că vor aduce direct plantele la ghiveci, iar consumatorul o va cumpăra exact aşa. Eu, dacă voi fi obligat să închid, voi închide, pentru că nu vreau să fiu în ilegalitate", ne-a spus Bogdan Udrea, patronul unui "magazin de vise".

«O să-mi aduc iarbă din Olanda şi tot nu renunţ la fumat!»

"Prefer să fumez halucinogene decât să mă apuc de alte nebunii. Acestea sunt mai ieftine şi nu dăunează atât de mult sănătăţii", ne-a spus Alex, unul dintre consumatori.

El nu e foarte speriat pentru că încă are alte modalităţi de a-şi cumpăra "iarba". "Dacă se vor închide magazinele în ţară, mă voi duce în Olanda, la fel cum am făcut şi până să apară la noi", a adăugat Alex.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
alexandra dinub jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg