Duşmanii din farfurie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Conserve, mezeluri, pateuri sau biscuiţi. Sunt alimente pe care le consumăm zilnic şi care pot produce multe daune organismului din cauza conţinutului ridicat de E-uri.

"Chiar dacă există producători care nu mai scriu pe etichetă tipul de aditiv pe care-l folosesc, trebuie să fim atenţi la denumirile «sofisticate» ale ingredientelor. Acelea sunt întotdeauna aditivi nesănătoşi şi trebuie ocoliţi", ne-a spus prof. dr. Gh. Mencinicopschi. E-urile din categoria coloranţilor de sinteză (102, 110, 122, 124, 127, 129) sunt cele mai răspândite.

Le găsim în băuturile răcoritoare şi în produsele de patiserie. Chiar dacă aceste alimente nu conţin o doză mare de aditivi, consumate împreună, ele depăşesc cu mult doza zilnică recomandată. Ocoliţi şi E-urile din conserve, murături sau vinuri îmbuteliate (210, 218, 220, 228).

Acestea din urmă fac parte din categoria sulfiţilor care pot provoca dureri de cap, ameţeli sau pot duce la instalarea astmului bronşic sau a afecţiunilor gastrointestinale.

Citeşte şi:

Mâncăm ouă periculoase

Noi am mâncat legumele cu cancer, ei au testat pe animale!

Nu rataţi mâine de ce alţi aditivi periculoşi trebuie să vă feriţi.

Lista aditivilor alimentari (E-uri) utilizaţi în Uniunea Europeană



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masa Craciun jpg
travel 6268605 1280 jpg
Radu Lupu
WhatsApp Image 2025 12 28 at 18 27 08 jpeg
WhatsApp Image 2025 12 28 at 18 26 59 jpeg
bright 1853624 1280 jpg
adevarul jpg
incendiu urias la un depozit din sectorul 6 al capitalei pompierii au ajuns la fata locului cu 16 masini de stingere 1034493 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net