Duşmanii din farfurie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Conserve, mezeluri, pateuri sau biscuiţi. Sunt alimente pe care le consumăm zilnic şi care pot produce multe daune organismului din cauza conţinutului ridicat de E-uri.

"Chiar dacă există producători care nu mai scriu pe etichetă tipul de aditiv pe care-l folosesc, trebuie să fim atenţi la denumirile «sofisticate» ale ingredientelor. Acelea sunt întotdeauna aditivi nesănătoşi şi trebuie ocoliţi", ne-a spus prof. dr. Gh. Mencinicopschi. E-urile din categoria coloranţilor de sinteză (102, 110, 122, 124, 127, 129) sunt cele mai răspândite.

Le găsim în băuturile răcoritoare şi în produsele de patiserie. Chiar dacă aceste alimente nu conţin o doză mare de aditivi, consumate împreună, ele depăşesc cu mult doza zilnică recomandată. Ocoliţi şi E-urile din conserve, murături sau vinuri îmbuteliate (210, 218, 220, 228).

Acestea din urmă fac parte din categoria sulfiţilor care pot provoca dureri de cap, ameţeli sau pot duce la instalarea astmului bronşic sau a afecţiunilor gastrointestinale.

Citeşte şi:

Mâncăm ouă periculoase

Noi am mâncat legumele cu cancer, ei au testat pe animale!

Nu rataţi mâine de ce alţi aditivi periculoşi trebuie să vă feriţi.

Lista aditivilor alimentari (E-uri) utilizaţi în Uniunea Europeană

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net