Ea înțelege prin ce trec părinții tinerelor care au ars de vii la Constanța! Fiul ei era în turnurile gemene la un atentat cu o bombă


    Lia Lungu
Lia Lungu

O cunoscută interpretă de folclor de la noi a trecut prin clipe cumplite cu ani în urmă. Fiul ei, Tudor, se afla în turnurile gemene, când s-a produs un atentat cu o bombă în anul 1993. Când s-a întâmplat tragedia de pe 11 septembrie 2001, artista Lia Lungu a tras o nouă spaimă.

Invitată, zilele trecute, de Mihai Morar, în emisiunea "Răi Da Buni" de la Antena Stars, Lia Lungu și-a exprimat regretul și întelegerea față de durerea părinților cântăreței și a dansatoarelor care au ars în restaurantul din Constanța. Interpreta era să treacă printr-o dramă asemănătoare în urmă cu 20 de ani. Bănățeanca Lia Lungu a luptat la Revoluție de la Timișoara pentru ca românii să aibă o soartă mai bună. Este cunoscută drept vocea Revoluției de la Timișoara, când a cântat fără oprire printre gloanțe. În anii 90 a ales să trăiască în America, dar vine în țară periodic.

În 1993, Tudor, fiul artistei avea 9 ani și se afla în excursie cu clasa la World Trade Center. N-a bănuit nimeni ce avea să se întâmple. Chiar în acea zi, a avut loc un atentat, iar puștiul a stat captiv într-un lift timp de 7 ore la o temperatură foarte mare. Și tot atâtea ore, Lia Lungu nu a știut dacă fiul ei mai este în viață. Dar, Dumnezeu l-a salvat. Își dăduse jos haina și se lipea de peretele de metal, când cu burtica, când cu spatele, ca să se răcorească.

În 2001, când s-a produs o nouă tragedie la turnurile gemene, dar și la Pentagon, fiul artistei se afla la facultate. Interpreta a tras o nouă spaimă, întrucât căminele studențești erau la granița cu Pentagonul, care fusese atacat. "Când am aflat că avionul a intrat în Pentagon am crezut că mor de spaimă. Căminele studențești ale facultății la care era fiul meu se aflau în apropiere. Am zis, Doamne, pentru a doua oară îl pui pe fiul meu în situația asta? Nu vreți să știți prin ce am trecut până la ora 2, când Tudor m-a sunat. Am crezut că înnebunesc. Sunt lucruri pe care le-am trăit cu intensitate...", ne-a declarat Lia Lungu. Din fericire, fiul ei a scăpat cu viață în 93, iar în 2001 a fost în afara oricărui pericol. Tudor a terminat Facultatea de Fizică la Washington DC și este un bun specialist în domeniu.

"Regret cumplita moarte nemeritată a tinerelor din Constanța. Erau studente și munceau pentru a-și termina studiile. Erau frumoase, erau talentate, erau fetele noastre demne. Nimeni nu a sărit să le salveze, nimeni nu a vrut să fie erou. Poate dacă am fi mai puțin indiferenți, sau pasivi... toate ar fi altfel. Îl respect pe MIHAI MORAR pentru că făcând slanom printre rating, rămâne un jurnalist de referință, cu un înalt exercițiu al demnității de neam", a scris Lia Lungu pe Facebook, care înțelege cel mai bine durerea părinților care și-au pierdut fetele în tragedia de la Constanța. Ascultă mărturia interpretei!

cub andreea antonescu png
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
cub puya tudor chirilă png
trenul regal jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
Fața Roșie, comuna Bătrâna, Foto Daniel Guță, ADEVĂRUL (4) JPG
Iran Imn jpg
image
image
image
image
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg