Ei sunt noile vedete de la ZOO!

Ultima actualizare:

Puii au început să iasă treptat, fiind crescuţi în incubator. „Este vorba de şase ouă din care puii au ieşit pe rând. Primul a apărut vineri, după care sâmbătă şi duminică au spart găoacea câte doi. Luni a mai ieşit din ou încă unul, ultimul fiind aşteptat să vadă lumina zilei în câteva ore", ne-a spus ieri Anca Oprea, directorul ZOO Băneasa.

Bucov (Prahova) Poneiul Tomi

De două zile, atracţia principală a grădinii cu animale e un pui de ponei din rasa Falabella. E mascul şi are 20 kg. Naşterea a decurs fără probleme şi animalul este sănătos. Ca să nu-l deoache nimeni, îngrijitorii i-au pus fundă roşie la gât.

"Îl hrănim, îl mângâiem şi suntem atenţi dacă plouă să-l băgăm în adăpost, ca să nu prindă vreo răceală", ne-a spus Ionel Boeru, unul dintre cei care au grijă de „puiul-vedetă".

Bucureşti Lebăda cu şase puiuţi

De câteva zile nimeni nu se mai înţelege cu Dinu şi Chiriţa, membrii uneia din cele două familii de lebede de la ZOO Băneasa. Au şase pui, în vârstă de 10 zile şi îi păzesc cu un zel demn de laudă.

„Hrănim greu bobocii pentru că imediat ce intră cineva la ei se pun în faţa puilor şi nu ne lasă să ne apropiem. Trebuie să avem mare grijă că odată se înfoaie şi ne atacă cu ciocurile", povesteşte Geta, îngrijitoarea familiei de lebede.

Râmnicu Vâlcea Marilena, puiul de lamă

Grădina ZOO din Râmnicu Vâlcea se mândreşte cu un pui de lamă, născut zilele trecute. E fetiţă şi o cheamă Marilena, iar până azi a fost ferită de ochii publicului pentru că era prea firavă.

Puiuţul are opt kilograme, e sănătos, părinţii săi fiind celebrul cuplu de lame Georgică şi Suzana. "A moştenit caracterul tatălui ei, din fericire nu a început să scuipe pe nimeni", ne-a asigurat medicul veterinar Roxana Jugravu.

Click aici pentru a vedea mai multe fotografii

image
image
image
image
image
image
apa de gura jpeg
father 22194 1280 jpg
sala examen bac jpg
calendar ortodox 2021 31 mai sf mc ermie png
jln kșlț jpg
flame 580342 1280 jpg