Elena Gheorghe - nuntă ca în poveşti: trei zile şi trei nopţi


    Elena Gheorghe şi Cornel  Ene, lună de miere  cu copilul, în Mexic
Elena Gheorghe şi Cornel Ene, lună de miere cu copilul, în Mexic

Cântăreaţa Elena Gheorghe se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru cele mai importante evenimente din viaţa ei: botezul băieţelului ei, Nicholas şi cununia religioasă cu logodnicul său, Cornel. Pentru aceste ocazii speciale, Elena a ales să păstreze datinile machedoneşti.

Sâmbătă, pe 7 iulie, la restaurantul "Jubile The Ballroom" din zona Decebal, Elena va face după obiceiul machedonesc "nunta fetei". Solista şi domnişoarele de onoare, şapte la număr, vor pregăti un aluat special, o turtă specifică aromânilor, pe care o vor coace şi o vor împărţi mai apoi invitaţilor.

La această petrecere un rol important il are şi naşul, Nicu Gheară, ce trebuie să facă hlambura. Acesta trebuie să coase un steag specific machedonesc căruia îi va pune 3 mere roşii în vârf şi pe care îl va dansa într-o horă în care mirii nu au voie să participe. Obiceiul este ca hlambura să se fure iar naşul trebuie să o răscumpere cu bani.

Elena a pregătit celor 100 de invitaţi ce şi-au anunţat prezenţa la petrecere şi tradiţionala pită machedonească.

"Pita este nelipsită la nunţile noastre machedoneşti. Este un fel de plăcintă, cu foi in care se pun diverse umpluturi (brânză, praz)" , povesteşte Elena.

Formaţia "Steaua Di Vreari", cu care solista a colaborat pentru albumul machedonesc "Lilicea Vreariei" şi ansamblul de dansatori "Pilisterlu" vor întreţine atmosfera petrecerii de la Jubile The Ballroom.

Aceasta este tradiţia pe care aromânii obişnuiesc să o ţină cu o zi înainte de nuntă. Tot sâmbătă, înainte de petrecere, Elena va avea emoţii pentru creştinarea băieţelului ei.

Artista a ales pentru botezul lui Nicholas o biserică cu care are o legătură specială, parohia din Clinceni a tatălui său, care va fi şi cel care va oficia botezul. După creştinarea micuţului Nicholas, tot alaiul se va îndrepta către Jubile The Ballroom pentru a petrece "nunta fetei", în frunte cu micuţul proaspăt botezat, primul copil al tinerilor însurăţei.

Cântăreaţa le-a cerut celor de la Jubile să-i pregătească şi o cameră specială pentru băieţelul ei, acolo unde micuţul să se poată odihni după botez, atent supravegheat de bonă.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
FotoJet (2) jpg
Oana Roman si Isa jpg
femeie frig casa jpeg
Shakira jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg