Elevii spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară vor fi externaţi vineri

Specialiştii au recoltat probe din alimente şi au verificat condiţiile igienico-sanitare de depozitare a produselor. Ancheta  este în desfăşurare, însă primele verificări arată că laptele băut de copii este cel care ar fi provocat îmbolnăvirea acestora.

Potrivit medicilor, cei 21 de elevi de clasa a VII-a ai Şcolii Generale din Tuzla  au ajuns la spital, joi, cu cefalee, greţuri, ameţeli, vărsături, diaree, dureri abdominale şi febră, toate simptome ale unei toxiinfecţii alimentare.

"După tratamentul instituit de urgenţă, starea generală a copiilor s-a ameliorat considerabil, iar în prezent se simt bine, s-au alimentat şi au poftă de mâncare", a declarat dr. Halichidis, care a precizat că elevii vor mai rămâne la spital doar până vineri după-amiază, timp în care li se va mai administra o ultimă serie de tratamente.

Ea a mai spus că analizele pe probele prelevate de la elevi sunt în lucru, iar rezultatele vor fi făcute publice, cel mai probabil, luni.

Inspectorul Şcolar General al ISJ Constanţa, Petrica Miu, a declarat, vineri, că în perioada următoare în şcolile din judeţ vor fi distribuite, prin programul "Cornul şi laptele", biscuiţi şi iaurt.

serban huidu si mihai gainusa
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
Victor Piturca jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
image
image
image
image
image
image
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg