Eşti în pană de idei în bucătărie? Andreea Esca îşi împărtăşeşte secrele culinare
După ce s-a întâlnit cu o admiratoare într-un restaurant, Andreea a postat pe contul personal reţeta unei tarte cu praz pe care o preparase cu fiica ei în cursul săptămânii.
"Aseară, la restaurant, o tânără doamnă foarte drăguţă, însărcinată, a venit să vorbim şi să mă întrebe care este reţeta tartei cu praz...Aşa că, notaţi...
Ingrediente: 1 aluat de foietaj (nu foi de plăcintă), 30 gr caşcaval ras, 700 gr de praz, 30 gr de unt, 2 ouă, 15 cl smântână lichidă, 1\2 linguriţă de «cumin moulu» ( chimion măcinat- am găsit la Mega Image), sare, piper.
Prazul tăiat în rondele se pune la călit în unt aprox zece minute. În acest timp băteţi ouăle cu smântână şi chimion, plus sare şi piper. Întindeţi aluatul într-o tavă de tarte. Turnaţi apoi prazul călit şi preparatul din ouă şi smântână şi presăraţi caşcavalul ras deasupra. Puneţi la cuptor(preîncălzit) la 180 grade, timp de aprox 25 de minute.
Tarta poate fi servită cu smântână.... Poftă bună, Beatrice! Pofta buna, tuturor", a scris Andreea pe pagina ei.
Andreea Esca, apariţie retro în oraş. Fanii au spus că e ca o şcolăriţă