3 motive să nu lucrezi în timpul vacanţei

Ultima actualizare:

    Este esenţial să ştii ce să faci cu timpul tău liber şi să te deconectezi de la problemele care apar la serviciuFoto: Arhiva Click!
Este esenţial să ştii ce să faci cu timpul tău liber şi să te deconectezi de la problemele care apar la serviciuFoto: Arhiva Click!

Concediul înseamnă vacanţă, deci relaxare şi distracţie. Cu toate acestea, mulţi oameni fug la birou chiar şi în această perioadă. Cercetătorii cred că tehnologia şi reţelele de socializare au creat ideea greşită că angajatul trebuie să fie constant disponibil pentru şeful său, dar lucrurile artrebui să stea altfel.

Chiar dacă eşti în concediu, răspunzi la mail şi chiar te implici de acasă în problemele care apar la serviciu, potrivit site-ului cheatsheet.com. Din păcate, acest obicei este mai mult dăunător.

Iată 3 motive pentru care ar trebui să stai deconectat în timpul concediului:

1.Meriţi o vacanţă

Dacă eşti norocos să ai un concediu plătit, atunci profită din plin de el. Nu îţi sacrifica timpul liber pentru serviciu. Meriţi să ai o vacanţă pentru care ai muncit atât de mult timp. Chiar dacă ai impresia că dacă îţi sacrifici din zilele libere pentru muncă o să ai parte de multe beneficii, studiile arată contrariul. Experţii au demonstrat că angajaţii care îşi iau 11 din 15 zile de vacanţă au cu 6.5 % mai puţine şanse să fie promovaţi sau să primească un bonus la salariu, faţă de cei care şi-au luat toate zilele libere disponibile. Aşa că bucură-te din plin de vacanţă şi deconectează-te de toate problemele care apar la muncă.

2. Vei fi mai sănătos

Şeful tău poate nu crede acest lucru, dar timpul liber te face mai fericit şi mai sănătos. Oamenii care îşi iau vacanţe în mod frecvent trăiesc mai mult. Dacă iei o pauză de la serviciu, reduci şi stresul din viaţa ta. Studiile arată că nivelul ridicat de stres contribuie la problemele fizice şi psihice.

3.Meriţi să ai o viaţă în afara serviciului

Eşti mai mult decât jobul pe care îl ai. O vacanţă nu e numai o şansă să te relaxezi, dar şi o oportunitate să explorezi lucruri noi şi să te ocupi de pasiunile tale. Este esenţial să ai pasiuni în afara serviciului şi să participi la activităţi creative. Dacă îţi faci timp să te ocupi de tine şi să îţi dai seama cine eşti, în afara carierei tale, psihicul tău va fi mult mai sănătos şi vei scăpa de stările de anxietate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net