3 reguli de aur pentru a fi fericit. Secretele unui celebru psihoterapeut: „Ține minte! Tu ești responsabil pentru...”

Te-ai întrebat vreodată cine este responsabil de fericirea ta? De câte ori nu ți s-a întâmplat să-ți spui că ești nefericit pentru că partenerul de viață nu te înțelege, sau că nimic nu funcționează cum ți-ai dori, ori că șeful nu vrea șă-ți dea mărirea pe care consideri că o meriți? Specialiștii ne ajută să înțelegem ce este fericirea, de fapt, cine este responsabil de ea și cum poți fi fericit.

Iată care sunt regulile de aur pentru a fi fericit / Foto: Pixabay
Iată care sunt regulile de aur pentru a fi fericit / Foto: Pixabay

Oana Nicolau, psihoterapeut, fondatoarea Clinicii Oana Nicolau, le-a oferit urmăritorilor săi, prin intermediul unui videoclip publicat pe pagina sa personală de Instagram, sfaturi prin care pot deveni oameni cu adevărat fericiți.

„Ține minte asta! Tu ești responsabil pentru propria fericire! Știu că ai mai auzit-o, dar ai puțină răbdare. Dacă te aștepți ca ceilalți să te facă fericit, indiferent cine ar fi ceilalți: prieten, iubit, soț, mamă, colegul de birou, prietenă, este foarte posibil să cunoști doar dezamăgirea și să te îndepărtezi tot mai mult de fericire. Așa că iată 3 variante prin care poți să aduci starea de bucurie și împlinire în viața ta.

3 reguli de aur pentru a fi fericit

1. Exersează mindfulness. Practicarea mindfulness-ului te ajută să te conectezi cu prezentul și să te eliberezi de grijile trecutului și ale viitorului. Fiecare minute în fiecare zi, în care să te oprești. Să te concentrezi pe respirație și să îți observi cu atenție senzațiile și gândirile.

2. Scrie într-un jurnal de recunoștință. În fiecare seară, sau măcar de 3 ori pe săptămână, scrie într-un jurnal 2 sau 3 lucruri pentru care ești recunoscător din ziua respectivă. Această practică te ajută să-ți muți focusul pe aspectele pozitive din viața ta și să-ți dezvolți un sentiment de mulțumire.

3. Fii conștient de autocompasiune. Învață să te tratezi cu aceeași blândețe și înțelegere pe care le-ai oferi unui prieten aflat în dificultate. Spor la fericire!”, a spus celebrul psihoterapeut Oana Nicolau, într-un videoclip publicat pe contul ei de Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
florin calinescu png
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net