4 motive pentru care sexul este esențial în cuplu

Ultima actualizare:

    O viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare pentru ambii parteneri este foarte importantă într-o relație de cuplufoto: 123RF
O viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare pentru ambii parteneri este foarte importantă într-o relație de cuplufoto: 123RF

O viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare pentru ambii parteneri este foarte importantă într-o relație de cuplu. Permite formarea unei legături speciale şi conduce la înţelegere şi susţinere reciprocă.

Sexul are o mare însemnătate, mai ales pentru legătura fizică, emoţională şi afectivă pe care o creează între parteneri. În articolul de mai jos, veți afla motivele pentru care sexul este esențial în cuplu și de ce nu trebuie neglijată această activitate.

1. Conferă o stare de bine, de fericire

Sexul este cea mai simplă metodă prin care puteți atinge starea de fericire, pentru că implică intimitate și încredere. Se spune că acele cupluri care fac sex mai des sunt, în general, mai fericite decât acelea care fac ocazional. Cu atât mai mult că activitatea sexuală conferă energie, încredere în propria persoană și o atitudine mai bună față de viață.

2. Consolidează legătura dintre cei doi parteneri

Într-o relație, actul sexual poate suda și mai mult legătura dintre cei doi parteneri de viață, mai ales dacă există sentimente profunde, înțelegere și respect. Conexiunea fizică dintre parteneri conduce la familiaritate și confort în cuplu, ceea ce crește afecțiunea. Pe de altă parte, sexul este o necesitate și un lucru care se întâmplă între două persoane care se iubesc și care adoră să facă dragoste.

3. Relaxează şi reduce stresul

Sexul aduce foarte multe beneficii organismului, îl relaxează și îl scapă de stres. În timpul unui act sexual sunt eliberate endorfine și alți hormoni responsabili cu starea de fericire, precum serononina și oxitocina. Atunci când ai o activitate sexuală regulată cu partenerul de viață, ai mereu o dispoziție bună și ești mult mai atent la nevoile celui de lângă tine.

4. Păstrează dorinţa

Trebuie să conştientizaţi că sexul poate crea dependenţă. Dacă vreţi să ştiţi cât de importantă este viaţa sexuală în cuplu, aflaţi că din momentul în care începeţi să întreţuneţi relații sexuale cu regularitate, chiar și atunci când nu aveți starea necesară, dorința va fi mult mai mare. Odată ce ați început să faceți acest lucru, nu o să mai vreți să vă opriți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
bani multi pensie jpg
Luna capsunilor jpeg
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
butoaie vin pivnita jpg
image png
Lamborghini Veneno  Roadster  (1) jpg
Elevi liceu Romania FOTO Mircea Moira   Shutterstock jpg
saptamana modei paris profimedia (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net