4 motive pentru care sexul este esențial în cuplu


    O viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare pentru ambii parteneri este foarte importantă într-o relație de cuplufoto: 123RF
O viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare pentru ambii parteneri este foarte importantă într-o relație de cuplufoto: 123RF

O viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare pentru ambii parteneri este foarte importantă într-o relație de cuplu. Permite formarea unei legături speciale şi conduce la înţelegere şi susţinere reciprocă.

Sexul are o mare însemnătate, mai ales pentru legătura fizică, emoţională şi afectivă pe care o creează între parteneri. În articolul de mai jos, veți afla motivele pentru care sexul este esențial în cuplu și de ce nu trebuie neglijată această activitate.

1. Conferă o stare de bine, de fericire

Sexul este cea mai simplă metodă prin care puteți atinge starea de fericire, pentru că implică intimitate și încredere. Se spune că acele cupluri care fac sex mai des sunt, în general, mai fericite decât acelea care fac ocazional. Cu atât mai mult că activitatea sexuală conferă energie, încredere în propria persoană și o atitudine mai bună față de viață.

2. Consolidează legătura dintre cei doi parteneri

Într-o relație, actul sexual poate suda și mai mult legătura dintre cei doi parteneri de viață, mai ales dacă există sentimente profunde, înțelegere și respect. Conexiunea fizică dintre parteneri conduce la familiaritate și confort în cuplu, ceea ce crește afecțiunea. Pe de altă parte, sexul este o necesitate și un lucru care se întâmplă între două persoane care se iubesc și care adoră să facă dragoste.

3. Relaxează şi reduce stresul

Sexul aduce foarte multe beneficii organismului, îl relaxează și îl scapă de stres. În timpul unui act sexual sunt eliberate endorfine și alți hormoni responsabili cu starea de fericire, precum serononina și oxitocina. Atunci când ai o activitate sexuală regulată cu partenerul de viață, ai mereu o dispoziție bună și ești mult mai atent la nevoile celui de lângă tine.

4. Păstrează dorinţa

Trebuie să conştientizaţi că sexul poate crea dependenţă. Dacă vreţi să ştiţi cât de importantă este viaţa sexuală în cuplu, aflaţi că din momentul în care începeţi să întreţuneţi relații sexuale cu regularitate, chiar și atunci când nu aveți starea necesară, dorința va fi mult mai mare. Odată ce ați început să faceți acest lucru, nu o să mai vreți să vă opriți.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oana Roman si Isa jpg
cub isabela onoriu png
FotoJet (2) jpg
cub raluca podea png
Bryan Johnson jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg