6 poziții ale corpului care vorbesc despre tine


   1. Braţele încrucişate
1. Braţele încrucişate

Braţele şi picioarele „vorbesc” mai mult decât noi, spune psihologul Andra Tănăsescu. De altfel, studiile arată că, în timp ce vorbim, 55% din limbaj e cel al trupului. Iată care sunt poziţiile care ne trădează!

Oamenii au tendinţa de a se concentra pe cuvinte şi pe informaţiile pe care vor să le transmită, astfel încât nu iau în considerare că anumite părţi ale corpului lor îi contrazic. Există cel puţin şase poziţii ale corpului la care e bine să fim atenţi atunci când vorbim cu cineva.

Dacă vom fi mai atenţi la poziţiile pe care le adoptăm atunci când purtăm o conversaţie, vom observa imediat că acea persoană devine mai receptivă.

 • Braţele încrucişate la piept. Când persoana cu care vorbeşti îşi încrucişează braţele la piept înseamnă că ea caută la un nivel inconştient să se protejeze şi foloseşte braţele pe post de scut. „Cele mai întâlnite motive pentru care oamenii îşi încrucişează braţele la piept sunt: neîncrederea în sine şi nevoia de protejare a spaţiului personal.


  2. Mâinile în buzunar
2. Mâinile în buzunar
 • Mâinile în buzunar. În funcţie de context şi de modul în care este făcut acest gest, poate fi privit şi ca un gest de disponibilitate sexuală, mâinile acţionând ca nişte indicatoare către organele sexuale.


  3. Braţele deschise, relaxate
3. Braţele deschise, relaxate
 • Braţele deschise, relaxate. Este un semn că persoana se simte relaxată, calmă şi deschisă. Îmbinată cu o postură dreaptă, aceasta poate indica faptul că este sigură pe sine.


  4. Picioarele strânse, încrucişate
4. Picioarele strânse, încrucişate
 • Picioarele strânse, încrucişate. În cazul picioarelor lipite, strânse sau încrucişate, persoana simte nevoia de a se proteja. Această protecţie poate să fie un indicator al nesiguranţei sau al pierderii controlului, din teamă.


   5. Picioarele întinse, drepte
5. Picioarele întinse, drepte
 • Picioarele întinse, drepte. Persoana caută să îşi mărească spaţiul pe care îl ocupă şi astfel domină prin poziţie şi printr-o atitudine relaxată. În funcţie de situaţie şi de context, această poziţie chiar poate fi şi o dorinţă de relaxare după o zi lungă.


  6. Picioarele relaxate, cu tălpile pe podea
6. Picioarele relaxate, cu tălpile pe podea
 • Picioarele relaxate, cu tălpile pe podea. Acest tip de poziţie o adoptă persoanele sigure, încrezătoare, optimiste şi deschise. O persoană care stă aşa ştie ce are de făcut, cum să o facă şi este conştientă de propriile forţe şi capacităţi.
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
monica belluci si deva
Robert Moscalu jpeg
horoscop 18 noiembrie jpg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
blake lively sarcina jpeg
jenna ortega (1) jpg
image
image
image
image
image
image
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg