7 dintre cele mai ieftine și mai atrăgătoare locuri de pe glob unde ai putea să te muți

Dacă dorești să faci în continuare ceea ce îți place, dar ești copleșit de presiunea zonei în care locuiești, îți propunem câteva alternative de țări mai liniștite și în care traiul este mai puțin costisitor, potrivit site-ului goabroad.com.

Veliko Tarnovo. Foto: Pixabay.com
Veliko Tarnovo. Foto: Pixabay.com

1. Bulgaria

Bulgaria, țara noastră vecină, se află pe primul loc în clasamentul costurilor mici de trai. Te poți descurca cu un buget redus, închirierea unui apartament cu un dormitor costând aproximativ 230 de dolari americani. Prețul transportului public este relativ asemănător cu cel din România, fiind sub un dolar. O masă la un local fără pretenții costă aproximativ cinci dolari.

Între principalele destinații turistice se numără capitala Sofia și orașul medieval Veliko Tărnovo. Printre stațiunile de pe litoral cele mai căutate se află Nisipurile de Aur și Sunny Beach, iar iubitorii muntelui pot opta pentru stațiunile Bansko sau Pamporovo.

2. Portugalia

Madeira. Foto: Wikipedia
Madeira. Foto: Wikipedia

Portugalia, frumosul stat din Peninsula Iberică, este un loc absolut încântător unde să-ți desfășori traiul. Are peisaje de vis și nu-i lipsește absolut nimic, locuitorii putându-se bucura și de mare și de munte. Este o țară curată, cu numeroase arii protejate și parcuri naționale.

Atracțiile turistice ale Portugaliei sunt Lisabona, pe locul al 16-lea în Europa ca număr de turiști atrași, Algarvele, Madeira, Porto și orașul Coimbra.

Costul vieții în Lisabona este de circa 1.011 de dolari americani.

3. Costa Rica

Plajă în Costa Rica. Foto: Pixabay.com
Plajă în Costa Rica. Foto: Pixabay.com

Costa Rica este un exemplu de stabilitate politică în regiune, evitând violența ce caracterizează zona de pe glob în care se află. Promovează ecoturismul și se bucură de numeroși turiști atrași de plajele scăldate de Marea Caraibilor în est și de oceanul Pacific în vest. Costa Rica are o linie de coastă de 1.290 kilometri.

Prețul chiriilor aici variază între 300 și 800 de dolari, în funcție de dimensiunea și poziționarea locuinței. Chiria unui apartament cu un dormitor în Playa Jaco este de aproximativ 400 sau 500 de dolari.

Prețul unei călătorii cu transportul public pleacă de la 0,70 de dolari.

4. Panama

Panama, arhitectură urbană. Foto: Pixabay.com
Panama, arhitectură urbană. Foto: Pixabay.com

Panama, superbul stat din America Centrală se bucură de culmi vulcanice, păduri tropicale, dealuri și depresiuni de-a lungul râurilor.

În oraș, un cuplu poate trăi cu un buget lunar de 1.700 USD. O persoană care trăiește singură poate avea costuri mai reduse cu circa douăzeci sau treizeci de procente din bugetul menționat. Costul este și mai accesibil în alte părți ale țării.

Dacă obțineți venituri în alte țări impozitul pe venit este zero.

5. Mexic

Mexico City. Foto: Pixabay.com
Mexico City. Foto: Pixabay.com

Statele Unite Mexicane reprezintă o destinație iubită de foarte mulți turiști din toată lumea pentru stațiunile sale celebre, precum Cancun sau Pedregal, dar și pentru nenumăratele locuri încărcate de istorie, datând din epoca precolumbiană.

Excluzând Mexico City, orașele cele mai vizitate sunt San Miguel de Allende, Puerto Vallarta, Merida, Playa Del Carmen și Puebla.

În Mexico City costul mediu de trai este de aproximativ 480 de dolari.

6. Thailanda

Arequipa. Foto: Pixabay.com
Templul Alb din Chang Rai. Foto: Pixabay.com

Regatul Thailandei reprezintă unul dintre cele mai ieftine state din lume, costurile de trai fiind accesibile chiar și în marile orașe, precum Bangkok și Chiang Mai.

Poți duce un trai bun cu 600 până la 680 de dolari pe lună, hrana fiind foarte accesibilă în piețe, la tarabele stradale sau în zonele special amenajate din marile centre comerciale. Transportul public costă în jur de 30 de cenți pe călătorie, iar chiria pentru un studio în stil occidental ajunge la 150 de dolari.

7. Peru

Arequipa. Foto: Pixabay.com
Arequipa. Foto: Pixabay.com

Peru este a treia mare națiune a Americii de Sud, având o bogăție culturală și arheologică deosebită, fiind cunoscută ca locul de baștină al Imperiului Inca.

Cartierul istoric al orașului Lima, siturile Machu Picchu și Valea Sacră a Incașilor din Cusco, Mănăstirea Santa Catalina din Arequipa, împreună cu nenumăratele sale case colorate, arhitectura colonială din Trujillo, nisipul alb și fin al plajelor din Mancora sau plajele roșii din Paracas, acestea sunt doar câteva din atracțiile țării, care vă pot cuceri inima pentru totdeauna.

În Arequipa, un apartament central, cu un dormitor, costă în jur de 195 de dolari. Costul mediu de trai în Peru ajunge până la 540 de dolari pe lună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net