Țara în care nu există coșuri de gunoi pe stradă. De ce s-a luat această decizie bizară

Unul dintre lucrurile care îi surprind cel mai mult pe turiştii atunci când ajung în Japonia este curăţenia extremă. Nu vei găsi coșuri de gunoi pe stradă, în ciuda numărului mare al persoanelor care circulă în fiecare zi. De ce s-a ajuns la această decizie?

Motivul pentru care nu vei găsi coșuri de gunoi în Japonia / foto: Shutterstock
Motivul pentru care nu vei găsi coșuri de gunoi în Japonia / foto: Shutterstock

Japonia este una dintre cele mai curate ţări din lume, cetățenii fiind educaţi de la o vârstă fragedă: în şcolile japoneze nu există persoane angajate special pentru curăţenie, elevii fac curăţenie în institutul de învățământ. De asemenea, nu vei găsi pe străzi coșuri de gunoi, oamenii merg cu ambalajele și sticlele după ei până acasă. Care este motivul?

De ce nu sunt coșuri de gunoi pe străzi în Japonia

După incidentul cu gaz sarin din 1995, tomberoanele publice și containerele pentru deșeuri aproape că au dispărut din orașele japoneze, obligând locuitorii să practice unele dintre cele mai disciplinate practici de reciclare din lume. Cu toate acestea, în ultimii ani, au început să revină timid în spațiile publice precum parcurile și gările, dar rămân sensibilitățile legate de securitate. În timpul vizitelor oficiale importante, multe dintre containere sunt închise și sigilate.

Pe 20 martie 1995, secta Aum Shinrikyo a efectuat o serie de atacuri coordonate cu arme chimice asupra sistemului de metrou din Tokyo, ucigând 12 persoane. Peste 1.000 de persoane au fost expuse la agentul toxic și au fost rănite. Acest incident terorist intern rămâne o experiență traumatizantă pentru poporul japonez.

Prin urmare, în urma atacului, coșurile de gunoi au fost sigilate și apoi eliminate complet din stațiile de tren și din multe alte spații publice din Japonia.

Astfel de măsuri nu sunt neobișnuite după incidente teroriste. La Londra și la Paris, coșurile de gunoi au fost, de asemenea, îndepărtate după bombardamentele din anii 1980 și 1990. În mod similar, coșurile de gunoi au dispărut temporar din sistemul feroviar PATH din New York, după atacul terorist de la World Trade Center din 2001 și de pe străzile din Boston, după maratonul din 2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net