A absolvit liceul la doar 9 ani! Acum se gândește să se ducă la facultate

Elevul David Balogun (9 ani), din Philadelphia, membru al clubului Mensa – societatea a cărei membri au cel mai ridicat IQ din lume - a devenit unul dintre cei mai tineri absolvenți de liceu și a început deja să acumuleze credite pentru diploma sa de facultate. 

David Balogun este pasionat de știință și programarea pe calculator (foto: Captură video)
David Balogun este pasionat de știință și programarea pe calculator (foto: Captură video)

Citește și: Puștiul ăsta e mai deștept decât Einstein! Iată ce IQ are 

A absolvit în mai puțin de trei ani

Băiețelul și-a început cursurile online la liceul Reach Cyber Charter School din Harrisburg, Pennsylvania, chiar înainte ca pandemia să închidă școlile, în 2020, bucurându-se în tot acest timp de pasiunile sale în studierea științei și programarea pe calculator. A absolvit în mai puțin de trei ani cu un scor GPA (media punctuală n.r) de 4.0, adică cea mai mare notă în nivelul de notare american.

Părinții săi au spus că este dificil să crești un copil cu un intelect atât de dezvoltat. Deși David este ca orice alt băiețel de vârsta lui- face sport, cântă la pian și vrea să obțină centura neagră în arte marțiale – părinții au avut dificultăți în ceea ce privește educația sa.

„Este un copil de nouă ani care are capacitatea de a înțelege lucruri complicate și necunoscute pentru vârsta lui. Câteodată, acele lucruri sunt și dincolo de capacitatea mea de înțelegere”, a declarat mama sa, Ronya Balogun, potrivit tabloidului american New York Post. Ea a mai spus că fiul ei este foarte talentat la Matematică, dar și la Engleză. 

Iată și: Fetița de 12 ani cu un IQ mai mare decât al lui Einstein 

«Vreau să fiu astrofizician»

„Vreau să fiu astrofizician, să studiez găurile negre și supernovele. Părinții și profesorii mei m-au susținut încă de la început și nu m-au bătut la cap cu nimic”, a mărturisit băiețelul. . De asemenea, unul dintre foștii profesorii de știință ai băiatului, Cody Derr, a spus că David este tipul de student „care schimbă modul în care gândești să predai”.

În prezent, copilul frecventează primul semestru la facultatea Bucks County Community College - unde a obținut deja câteva credite. Dar familia sa caută alte colegii sau universități care ar putea fi mai potrivite pentru un copil ca el, precum Ivies, Princeton, Harvard și Universitatea din Pennsylvania.

Vezi și: FOTO Mai tare decât Einstein? La 3 ani e atât de deşteaptă, că IQ-ul ei a «sărit» din scara de măsurare a inteligenţei 

Băiețelul a fost susținut de familia sa (foto: Facebook)
Băiețelul a fost susținut de familia sa (foto: Facebook)

 „Vă puteți imagina un copil de 9 ani care se plimbă în jurul unui campus la depărtare de casă de unul singur? Adulții s-ar putea să-l vadă doar ca pe un puști pe care să îl întrebe: «Unde sunt părinții tăi? Unde este tatăl tău? Unde este mama ta? E important să fie acceptat de către colegii lui mult mai mari»”, a declarat tatăl său, Henry Balogun.

Există o singură persoană mai mică decât David care a terminat liceul. Michael Kearney deține încă recordul mondial pentru cea mai tânără persoană care a terminat învățământul secundar la vârsta de șase ani în 1990. A obținut diplome de master la 14 și 18 ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net