Abuzul, unul dintre cele mai frecvente motive de divorţ

image
Indiferent de ce natură este, fizic sau psihic, abuzul nu poate fi constructiv într-o relaţiefoto: 123RF

Se discută, cel mai adesea, despre abuz în sensul de agresiune fizică. Agresiunea psihică, abuzarea afectivă de celălalt sunt noţiuni pe care de obicei le ignorăm, deşi ele pot fi prezentate ca motive de divorţ.

Abuzul este un motiv clar de divorţ

O cauză des întâlnită a divorţului este abuzul. Indiferent de ce natură este, fizic sau psihic, abuzul nu poate fi constructiv într-o relaţie. În momentul în care unul dintre parteneri are un comportament abuziv faţă de celălalt partener, şansele ca ei să-şi găsească resursele de a depăşi situaţia sunt inexistente deoarece relaţiile dintre ei nu mai sunt de parteneriat şi egalitate, ci de victimă şi agresor.

Victima va suporta abuzul o perioadă, însă apoi îşi va căuta resursele pentru a-şi începe o viaţă nouă şi va dispărea din viaţa agresorului. Bineînţeles, în asemenea cazuri, reacţia este îndreptăţită şi chiar se recomandă o ieşire cât mai rapidă dintr-o relaţie toxică.

sarah anamaria prodan jpg
cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
giselle si tom brady
Kate Middleton
Giorgia Meloni FOTO EPA-EFE
dica
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg