Această tehnică militară de a adormi în două minute a devenit virală pe TikTok

Ultima actualizare:

Poți să adormi în numai două minute, oriunde, aceasta este promisiunea unui antrenor sportiv canadian care face furori zilele acestea pe TikTok. Bărbatul a convins aproape 7 milioane de utilizatori din întreaga lume să să-i urmărească sfaturile.

Antrenorul de fitness promite că poți adormi în numai două minute în orice condiții
Antrenorul de fitness promite că poți adormi în numai două minute în orice condiții

Justin Agustin, antrenor sportiv canadian, vine în sprijinul insomniacilor cu un truc simplu și, se pare, imbatabil. Video-ul postat de el pe TikTok la mijlocul lunii ianuarie a adunat aproape 7 milioane de viziualizări, semn că nevoia de somn este foarte puternică în această perioadă, în care anxietatea face ravagii după doi ani de schimbări dramatice provocate de pandemia de coronavirus.

Potrivit antrenorului de fitness canadian, este vorba despre o tehnică împrumutată din domeniul militar. Este cunoscut faptul că soldații trebuie să se adapteze și celor mai vitrege condiții. Ei sunt nevoiți să profite de orice moment pentru a-și odihni corpul și pentru a se încărca de energie, chiar dacaă nu au la dispoziție confortul unui pat, fie el și de campanie.

Cum funcționează tehnica militară care te ajută să adormi în două minute

Concret, trebuie să te întinzi cu brațele de-a lungul corpului, să te relaxezi și să ”închizi” treptat toate părțile corpului, una după cealaltă.

„Începe cu mușchii frunții, apoi relaxează ochii, obrajii, maxilarul și concentrează-te pe respirație”, spune Justin Agustin în videoclipul său.

De aici încolo intră în joc imaginația. Antrenorul te invită să exersezi ceea ce se numește „body scan” sau scanarea corpului. Altfel spus, trebuie să treci în revistă întregul corp, de sus în jos, imaginându-ți cu exactitate cum ești străbătut de o senzație de căldură, începând de la cap până-n vârful degetelor. Repetă, de data aceasta cu partea inferioară a corpului.

Apoi, nu-ți mai rămâne decât să te gândești la unul dintre aceste două scenarii. „Ești întins într-o canoe, pe un lac liniştit, cu nimic altceva decât un cer albastru senin deasupra ta. Sau ești întins într-un hamac de catifea neagră, într-o cameră întunecată”, spune Justin Agustin.

Dacă mintea încearcă să te păcălească și s-o pornească în alte direcții, antrenorul recomandă să-ți repeți timp de zece secunde „nu gândi, nu gândi, nu gândi”.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net