Cine este bărbatul care trăiește cu 80 de porcușori de Guineea în casă. Cât scoate din buzunar pentru îngrijirea lor

Ultima actualizare:

Cid Dwyer (25 de ani), din Sydney, a început să aibă grijă de 10 porcușori de Guineea, după ce foștii proprietari ai noii sale case i-au lăsat în urmă, în 2022. Numărul, însă, a crescut la 80 în mai puțin de un an, pentru că aceste animale se reproduc foarte repede.

Cid cheltuiește 10.000 de dolari pe îngrijirea lor (Foto: Profimedia/TIK TOK)
Cid cheltuiește 10.000 de dolari pe îngrijirea lor (Foto: Profimedia/TIK TOK)

Citește și: 1000 porcuşori de Guineea, arşi de vii la un centru de reproducţie 

Deși îi iubește enorm, Cid spune că responsabilitatea este una uriașă. Îngrijirea porcusorilor de Guineea îl duce la 10.000 de dolari pe an. „Îi pot distinge pe toți și le-am pus tuturor nume. „O femelă are numele Claudia după Claudia Winkleman pentru că are părul lung cu breton, iar pe altul l-am poreclit Curiosul George. Îi iubesc enorm, dar am însă și preferați, de exemplu Aluat de Biscuți, pe care l-am numit așa datorită blănii sale”, a declarat Cid, pentru tabloidul britanic Daily Mail.

Iată și: Opt porcușori de Guineea, vedete internaționale datorită unei fotografe din Rusia (

A încercat să separe masculii de femele

În câteva săptămâni, animalele au început să se înmulțească rapid. Experiența a fost „drăguță” la început, dar Cid și-a dat seama repede că nu pot fi lăsate să se reproducă liber. El a încercat în zadar să separe masculii de femele folosind un gard, dar cei mai determinați au reușit să găsească modalități de a trece.

În momentul în care a reușit să rezolve problema cu o nouă incintă sigură pentru femele, s-a trezit cu 80 de porcușori de care să aibă grijă. „Am crescut o turmă de 80 de cobai în mai puțin de un an. Au fost lăsați de chiriașii anteriori și m-am gândit că «sunt drăguți, îi las să stea în jurul casei»”, a mai adăugat el.

Observând că „masculii intenționau să lase toate femelele gravide”, Cid și-a propus să cerceteze modalități eficiente de a-i opri să se reproducă. „Am pus un gard în sus, dar un mascul a reușit totuși să intre. Acum am construit o incintă nouă pentru femele, deci situația este sub control. Ei au o mulțime de spațiu pentru a se juca și a se plimba în voie. Am studiat ce plante și ce lemn aș putea folosi în incinta lor pentru a mă asigura că nu este otrăvitor pentru ei”.

Vezi și: Porcuşorul chel şi-a «tras» amic căţel 

A folosit TikTok pentru a afla mai multe detalii

Cid a apelat la TikTok pentru a afla cum să aibă grijă de noile sale animale de companie și acum se spune că este un fan pasionat de cobai. Porcușorii de Guineea au acum un țarc de lux în grădina din spatele casei sale. Îi place să petreacă timp stând cu ei și oferindu-le cea mai bună viață posibilă.

 Cid își începe fiecare zi lăsând afară patru tăvi de iarbă de orz - pe care o cultivă el însuși - plus alimente uscate și din când în când alte bunătăți gustoase, cum ar fi morcovi sau pepene verde. După curățarea așternuturilor cobailor, el petrece apoi ceva timp prețios alături de amicii săi blănoși.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net