Adolescentă de 13 ani, forțată să se mărite cu fratele ei, după ce a lăsat-o gravidă


    Mai mulți tunisieni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei judecătoriei care a permis căsătoria între cei doifoto: Getty
Mai mulți tunisieni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei judecătoriei care a permis căsătoria între cei doifoto: Getty

Căsătoria dintre o adolescentă de 13 ani și fratele ei de 20, care a lăsat-o gravidă, a stârnit revolte în Tunisia. Deși copila nu este rudă de sânge cu bărbatul, aceasta este mult prea tânără pentru a se căsători și a face un copil, susțin protestatarii.

Aceștia sunt de părere că bărbatul ar trebui acuzat de viol, mai ales că, în Tunisia, relațiile sexuale cu un copil cu vârsta sub 15 ani pot fi pedepsite cu până la șase ani de închisoare, potrivit The Sun. Cu toate acestea, o portiță în legislație permite violatorului să scape de pedeapsă dacă se căsătorește cu victima.

Astfel, o judecătorie locală a permis bărbatului să se însoare cu sora lui vitregă de 13 ani. „Am intervievat fata și după ce am verificat toate detaliile, am considerat că este potrivită pentru căsătorie”, a declarat un purtător de cuvânt al judecătoriei din regiunea Kef, Chokri Mejri.

Decizia a venit în ciuda faptului că părinții adolescentei s-au opus, încercând să oprească nunta. O ceremonie de celebrare a deciziei care urma să aibă loc în aceeași zi a fost oprită de mai multe agenții de protecție a copilului. „Când vorbim de un copil de 13 ani, nu putem vorbi de relații sexuale cu consimțământ. Este viol”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenției Houda Abboudi.

Mai mulți tunisieni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei. Cazul a atras atenția premierului Youssef Chahed, care a declarat că va aduce modificări legii cu scopul de a combate violența împotriva femeilor.

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub daniel nuță png
cub ravan popescu png
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg