Afec┼úiunea despre care trebuie s─â fi┼úi con┼čtien┼úi c─â se poate transmite pe cale oral─â

image
Herpesul oral se transmite prin s─ârut ┼či se manifest─â prin crearea unor r─âni la nivelul pielii din imediata apropiere a cavit─â┼úii bucalefoto: 123RF

Herpesul este una dintre cele mai deranjante probleme de s─ân─âtate care apar la nivelul cavit─â┼úii bucale. Pe l├óng─â faptul c─â stric─â aspectul fizic, herpesul deranjeaz─â ┼či prin senza┼úiile de durere pe care le provoac─â ┼či disconfortul pe care ├«l aduce ├«n stilul nostru de via┼ú─â.

Herpesul oral se transmite prin s─ârut ┼či se manifest─â prin crearea unor r─âni la nivelul pielii din imediata apropiere a cavit─â┼úii bucale sau prin apari┼úia de afte pe mucoasa bucal─â. Mai precis, dac─â s─âruta┼úi o persoan─â care are anumite leziuni ├«n interiorul gurii, mucusul membranei faciliteaz─â transmiterea acestui virus, care se poate manifesta sub form─â de herpes ├«n cazul ├«n care sistemul imunitar nu este suficient de puternic pentru a-l distruge.

Aceast─â transmitere a virusului se face chiar ┼či atunci c├ónd persoana infectat─â nu manifest─â simptome de apari┼úie a virusului. Totodat─â, este importat de ┼čtiut c─â dac─â intra┼úi ├«n contact sexual oral cu o persoan─â purt─âtoare a virusului, exist─â un risc major de transmitere c─âtre zona genital─â sau invers.

Din acest motiv, dac─â suferi┼úi de herpes oral c─âuta┼úi ├«n farmacii medicamente pentru aceast─â afec┼úiune. Aceste medicamente amelioreaz─â gravitatea simptomelor, gr─âbesc vindecarea, dar nu reprezint─â ├«ns─â o solu┼úie permanent─â ┼či, de obicei, nu garanteaz─â dispari┼úia virusului din organism. ├Än general, dup─â vindecarea erup┼úiilor la nivelul pielii, virusul r─âm├óne inactiv, dar totu┼či prezent ├«n celulele nervoase, p├ón─â la reactivare.

silviu silvius prigoana jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
Lucile Randon
tonciu prodan reghe jpeg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg