Așa descifrezi cifrele de pe ouă!

simeon stalpnicul png
Pe ouăle provenite de la găini crescute în aer liber se ştanţează cifra 1.www.clicksanatate.ro

Pentru a avea o alimentație sănătoasă, este esențial să decodificăm etichetele și marcajele de pe produsele pe care le cumpărăm. Unul dintre cele mai complicate coduri pare a fi cel ștanțat pe coaja ouălor.

Nutriționiștii ne-au avertizat, în repetate rânduri, că atunci când cumpărăm ouă din comerț există riscul ca ele să conțină hormoni de stres sau alte substanțe nocive pentru sănătate.Pentru a ne fi mai ușor să aflăm ce fel de produs alimentar va ajunge în farfuria noastră, reglementările europene le impun producătorilor ca, în funcție de modalitatea și locul de recoltare, fiecare ou să fie marcat în felul următor:

1. Prima cifră este cea mai importantă, pentru că prezintă sistemul de creștere a găinilor. Astfel, există 4 categorii de ouă care pot fi comercializate în țara noastră (ca, de altfel, în orice țară UE) - cu prima cifră a codului  3, 2, 1 sau 0.

cifra 0- Indică ouă provenite de la găini crescute în ferme ecologice și hrănite cu furaje care nu conțin aditivi sau coloranți sintetici. Altfel spus, acestea sunt ouăle cele mai bune dacă punem preț pe o alimentație de calitate.cifra 1– Este ștanțată pe ouăle provenite de la găini crescute în aer liber. Găinile crescute în acest sistem petrec ziua afară, unde fiecare are un spaţiu de cel puţin patru metri pătraţi, iar noaptea se retrag în hale. De asemenea, li se pun la dispoziție cuibare presărate cu fân pentru depunerea ouălor. Dar hrana lor nu este certificată ecologic.cifra 2– Apare pe ouă provenite de la găini crescute în hale, dar care sunt libere și se pot deplasa. Este posibil însă ca aceste găini să nu fi văzut niciodată lumina zilei.

Află pe Clicksanatate.ro dacă te numeri printre cei care trebuie să mănânce ouă mai rar!

Cum se manifestă deficiența de acid folic

Evită să faci aceste greșeli când este frig!

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
Ziua 55 a războiului Ucraina - Rusia Bucha FOTO Gettyimages
Liderul Ceceniei Ramzan Kadirov FOTO Profimedia
image
image
image
image
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg