Atenţie la fondul de ten în sezonul cald!


    Fondul de ten fluid este ideal în sezonul cald pentru că nu încarcă faţa, fiind recomandat pentru toate tipurile de ten. Înainte, aplică o cremă adecvată tipului tău de ten
Fondul de ten fluid este ideal în sezonul cald pentru că nu încarcă faţa, fiind recomandat pentru toate tipurile de ten. Înainte, aplică o cremă adecvată tipului tău de ten

În sezonul cald trebuie să acorzi o atenţie mai mare machiajului. Din cauza căldurii şi a transpiraţiei, putem cădea pe un teren alunecos. Fondul de ten pe care îl foloseai în iarnă-primăvară nu mai e recomandat acum, când pielea are alt aspect şi alte nevoi.

Make-up artist Florina Mărcuţă
Make-up artist Florina Mărcuţă

De ce sunt atâtea modele, atâtea nuanţe, atâtea texturi de fond de ten pe piaţă? Simplu: ca să se potrivească atâtor tipuri de ten. Pentru că, dacă nu alegi produsul potrivit, te vei alege cu un aspect de mască pe faţă, imperfecţiunile nu vor fi acoperite, pielea va fi lucioasă şi, în timp, îţi va crea chiar probleme de sănătate. Soţia actorului Bebe Cotimanis, make-up artistul Florina Mărcuţă, spune că fondul de ten nu trebuie să se observe pe faţă. El e bine doar să-ţi acopere imperfecţiunile, să-ţi facă  pielea frumoasă, mată, catifelată şi să dea senzaţia că aşa e ea de la natură. Cu cât reuşeşti să găseşti un fond de ten mai „invizibil”, cu atât mai bine. Pentru asta, respectă sfaturile de mai jos.

Pregăteşte-ţi tenul

Produsul de machiaj se aşază mult mai bine pe o piele netedă decât pe una încărcată. Astfel, fă-ţi gomaje o dată sau de două ori pe săptămână ca să elimini stratul de celule moarte şi hidratează-ţi pielea. „Dacă nu e netedă şi hidratată, fondul de ten nu aderă bine. Pe unele zone va rămâne pigment accentuat, pe altele va fi prea transparent şi se vor crea pete”, spune Florina Mărcuţă, şefa unei şcoli de machiaj din Bucureşti.

Schimbă produsul de astă-iarnă

În primul rând pentru că are o nuanţă mai deschisă, iar tu eşti acum, cu siguranţă, mai bronzată. Apoi, cum vara petreci mai mult timp în praf şi în căldură, e bine să alegi un produs fluid, care să pătrundă bine în piele şi să nu încarce. „Când îl aplici, trebuie să dea un aspect catifelat, să nu formeze peliculă la suprafaţă, să fie bine absorbit de piele”, explică specialistul.

Cum îl alegi corect

Nuanţa fondului de ten trebuie să fie exact în ton cu pielea. Nici mai închisă, nici mai deschisă, nici mai galbenă, nici mai roz. El trebuie încercat pe linia mandibulei, la lumina zilei. Apoi, contează şi tipul de ten. Sunt fonduri de ten hidratante pentru piele uscată, solide pentru piele acneică şi cu pete, fluide pentru ten sensibil şi «oil free» pentru piele grasă.

  • Dacă ai tenul gras – foloseşte, înainte de fondul de ten, o bază matifiantă, sub formă de gel sau loţiune. Fondul de ten trebuie să fie “oil free”, cu un conţinut mai mare de pudră.
  • Dacă ai tenul uscat – fondul de ten trebuie să fie  neapărat hidratant, fluid, tip cremă.
  • Pentru tenul acneic – ai nevoie de un produs cu putere mare de acoperire, dar hidratant, în acelaşi timp (fond de ten compact pudră).
  • Dacă tenul tău nu are probleme şi vrei doar să-l uniformizezi, să-i dai un aspect catifelat, aplică un fond de ten fluid, uşor, translucid.

Nu uita de pudră, la final

Fondul de ten se aplică pe toată faţa, inclusiv pe pleoape şi buze. La sfârşit, se foloseşte pudră de fixare, care dă rezistenţă machiajului şi “şterge” luciul feţei. Ca să nu încarci prea mult tenul şi să nu scoţi în evidenţă ridurile, alege o pudră translucidă, exact în nuanţa tenului.

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
7 vedete la sag awards jpg jpeg
justin beiber hailey grammy getty jpg
image
image
image
image
image
image
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea