Au transformat o grotă într-o locuință de vis! Uimitor cum au renovat peștera

Ultima actualizare:

    Au transformat o peșteră într-o locuință de visFoto: Daily Star
Au transformat o peșteră într-o locuință de visFoto: Daily Star

La prima vedere pare o grotă primitivă, rece, prăfuită, deloc primitoare și nimănui nu i-ar mai trece prin minte în zilele noastre că o peșteră este bună de locuit. Un cuplu britanic a decis însă să-și urmeze un vis și au cheltuit peste 90.000 de euro pentru a transforma grota într-un cămin cum nici nu v-ați imagina.

Shirley și Mark Graham, un cuplu englez, au decis să se mute din cețoasa și umeda Scoție, în bazinul mediteranean, unde se pot bucura mereu de vreme însorită. Ideea de a locui într-o peșteră le-a venit în timpul unei vacanțe de weekend într-o locuință tradițională din spania. Cuplul a fost inspirat de frumusețea și tihna locului, așa că au decis să aleagă o grotă pe care să o transforme în propriul cămin de vis.


    Există trei astfel de dormitoare în interiorul peșteriiFoto: Daily Star
Există trei astfel de dormitoare în interiorul peșteriiFoto: Daily Star

Shirley și Mark au căutat îndelung, dar în urmă cu trei ani, au găsit în sfârșit o peșteră în regiunea spaniolă Andaluzia, la o oră distanță de Granada și au putut să-și pună visul în aplicare.

Cuplul a cheltuit mai bine de 90.000 de euro pentru a transforma peștera într-o adevărată pensiune pe care au denumt-o Cuevas Helena. Shirley a mărturisit că ea și soțul său s-au îndrăgostit de această regiune a Spaniei deoarece le aduce aminte de Scoția, numai că aici este aproape întotdeauna cald și soare. Au cerut ajutorul unor agenți imobiliari și au găsit această grotă care inițial fusese locuită de animale sălbatice. Nu a fost nevoie decât de instalații de electricitate și de apă potabilă, iar grota a fost transformată în timp în căminul ideal.


    Cuplul a transformat peștera într-un adevărat hotelFoto: Daily Star
Cuplul a transformat peștera într-un adevărat hotelFoto: Daily Star

Ceea ce a fost un vis devenit realitate, a devenit și un proiect de viitor. Cuplul dorește acum să extindă domeniul și să transforme totul într-o afacere profitabilă. Mark, care este pictor și decorator de meserie, plănuiește să extindă grota și să realizeze un spațiu pentru turiști, precizează Daily Star.

image
image
image
image
image
image
Profesor agresiv FOTO Shutterstock
insula grecia jpg
FotoJet (14) jpg
curent electric jpg
europe 3483539 1280 jpg
bread 2178874 1280 jpg
autumn 1758194 1280 jpg
tuica jpg