Beneficiile neștiute ale terapiei cu animale de companie. Cât bine ne poate aduce în viață

Terapia cu animale de companie a câștigat popularitate și este tot mai studiată în prezent. Această metodă implică interacțiunea omului cu animalele de companie, cum ar fi câinii, pisicile și alte animale, cu scopul de a îmbunătăți starea de spirit și sănătatea generală a persoanelor. Această abordare integrativă a devenit din ce în ce mai recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății mentale și fizice.

animale de companie freepik jpg

Reducerea stresului și anxietății

Interacțiunea cu animalele de companie poate reduce nivelul de stres și anxietate al oamenilor. Un studiu publicat în revista “Psychology & Health” a arătat că interacțiunea cu animalele poate reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului, și poate îmbunătăți starea de spirit în cazul persoanelor care se confruntă zilnic cu stresul. Atingerea și mângâierea animalelor pot stimula eliberarea de endorfine și serotonină în corp, substanțe chimice asociate cu starea de bine și relaxare. De asemenea, simpla prezență a unui animal de companie poate avea un efect calmant și distractiv, contribuind la reducerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

Îmbunătățirea sănătății mentale

Terapia cu animale de companie este benefică și pentru sănătatea mentală. Interacțiunea cu animalele poate reduce simptomele depresiei și ale altor tulburări psihologice. Un alt studiu publicat în “Journal of Psychiatric Research” a evidențiat o scădere semnificativă a nivelului de depresie la persoanele care au participat la terapia cu animale de companie. Petrecerea timpului cu un animal de companie poate oferi o sursă de bucurie și confort emoțional, ajutând la creșterea nivelului de încredere în sine și la dezvoltarea unei atitudini mai pozitive față de viață.

Citește continuarea pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net