Când a început, de fapt, nebunia Pokemonilor?

Ultima actualizare:

Jocul Pokemon Go are parte de un succes inimaginabil în rândul tinerilor. Adolescenţii de azi ar trebui să ştie, însă, că lumea magică a Pokemonilor nu a apărut odată cu acest joc. Totul a început în 1996, atunci când japonezul Satoshi Tajiri (50 de ani) a lansat franciza Pokemon pentru jocuri de tip arcade.

Văzând ce impact a avut jocul, producătorii de televiziune din Japonia au lansat un serial de desene animate la care se filmează în continuare, ajungând azi la 930 de episoade, având un mare succes în rândul copiilor!

„Pokemon” a debutat pe micile ecrane pe 1 aprilie 1997. Serialul se bazează pe seria de jocuri video și este o parte a francizei Pokémon, prescurtarea de la Pocket Monsters. În centrul poveștii este Ash, un băiețel de 10 ani, nu are altă dorință mai mare decât să devină cel mai renumit antrenor de Pokemon. El e ajutat de prietenii lui Misty (antrenor al pokemonilor de apă), Brock (cel ce are în grijă pokemonii aruncători de flăcări) și de propriul pokemon, simpaticul Pikachu. Împreună pornesc pe urmele celor 150 de pokemoni din lume, spre care se îndreaptă și echipa adversă Rocket cu pokemonul lor, Meowth. Competiția Pokemon le aduce micilor spectatorilor o varietate amuzantă de pokemoni, toți cu puteri neobișnuite. Victoria sau înfrângerea constă în cât de bine se descurcă pokemonul respectiv, în funcție de cât de bine dresat este. Cei trei prieteni călătoresc mult, timp în care pokemonii stau cuminți, ascunși în căsuțele lor-mingiuță.

Franciza a fost deținută, inițial, de cei de la Game Boy. Jocurile au fost dezvoltate de Game Freak și erau disponibile pe Nintendo, care, ulterior, a preluat această franciză. Astăzi, Pokemon înseamnă jocuri video, cărți de jocuri, desene animate, filme și cărți pentru copii. Pokemon se află pe locul 2 în topul celor mai populare jocuri din lume, aflându-se pe această poziție după franciza Mario, care aparține tot celor de la Nintendo. 

Pokemon a celebrat 20 de ani de la prima apariție cu o super reclamă difuzată în timpul ediției de anul acesta a Super Bowl. 

image
image
image
image
image
image
masina de spalat webp
vin rosu jpg
calendar shutter jpeg
cafea freepik jpg
Ministrul finanțelor Marcel Boloș vizitează Trezoreria Municipiului București și Trezoreria sector 3, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
trandafiri albi foto magnolia jpg
casa thesun1 jpg
casa colaj tiktok jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net