Când şi cum să foloseşti zgarda electronică la căţei

Ultima actualizare:

    Zgarda trebuie purtată doar în timpul şedinţelor de dresajFoto: dotubo.com
Zgarda trebuie purtată doar în timpul şedinţelor de dresajFoto: dotubo.com

Apărută pe piaţă pentru dresajul câinilor, zgarda electronică este un subiect la care foarte mulţi stăpâni de animale devin reticenţi. Iar asta deoarece, dacă nu este utilizată corespunzător, poate fi periculoasă.

În primul rând trebuie să ştii că zgarda electronică nu are funcţie numai de curent. Unele au funcţie de vibraţie (metodă mai puţin violentă), altele de ultrasunet (şi mai puţin violentă), altele, mai performante, înglobează toate aceste opţiuni.

„Zgarda aceasta nu trebuie purtată în permanenţă la gât, pentru că provoacă mici leziuni, ci doar în cadrul şedinţelor de dresaj, sau când ieşi cu patrupedul afară.  Ea e utilă şi te ajută să-ţi dresezi câinele. Spre exemplu, o foloseşti când ai un câine agresiv şi vezi că vrea să atace. O foloseşti pentru a-ţi dezobişnui căţelul să treacă singur strada, să mănânce de pe jos, să facă stricăciuni prin casă sau să omoare păsări. De fiecare dacă când îl vezi că face prostia, îi dai şocul, de la distanţă, iar el va înţelege”, explică instructorul de dresaj canin Mihai Nae.

Acest instrument de dresaj e bun şi eficient doar dacă nu îl foloseşti în exces. În caz contrar, câinele va ajunge să fie nesigur, inhibat, să-i fie frică la cea mai mică mişcare. Preţul la care se comercializează o astfel de zgardă este de circa 200 de lei.

Iată mai jos o şedinţă de dresaj cu o zgardă cu ultrasunet. Instructorul o foloseşte doar pentru a-i atrage căţelului atenţia. Puteţi observa că patrupedul nu e deloc speriat sau traumatizat, ci cooperant şi vesel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin nita romania euro 2024 facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
cenusa jpg
plante care elimina energia negativa din casa jpg
netflix pixabay png
Iancu de Hunedoara png
tren deraiat 08, foto ISU Teleorman
titanic adobestock jpg
FotoJet (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net