Cât te costă o asigurare privată de sănătate

image
Asigurarea medicală privată te poate scuti de ore pierdute la cozi și poți beneficia de servicii prompte și eficiente

75% din români consideră că sănătatea lor e importantă, însă doar 48% din ei caută să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă. Firmele de asigurări vin cu propuneri atractive pentru cei care vor o alternativă la serviciile medicale de stat. Click! îţi spune cât de avantajoase sunt asigurările private de sănătate.

Românii se plâng tot mai des că plătesc prea mulţi bani din salariu pentru servicii medicale de la stat de care nici nu beneficiază. Paradoxal, românii asiguraţi la stat ajung să se trateze tot la privat, din cauza lipsei de personal din spitale şi clinici ori din pricina cozilor la care sunt puşi să stea. Cu toate acestea, românii se feresc de asigurările private de sănătate. Ţara noastră se află pe ultimul loc în Europa la sumele pe care le plătesc pentru servicii medicale accesate prin intermediul asigurărilor private. O asigurare medicală privată îţi poate oferi exact ceea ce cauţi, la preţuri nu chiar atât de prohibitive. Să luăm câteva exemple!

UNIQA a lansat trei produse de asigurare de sănătate, adaptate veniturilor şi nevoilor medicale ale românilor

Fiecare dintre aceste pachete vine cu o serie de servicii medicale incluse, în funcţie de prima de asigurare pe care clienţii o pot plăti. Costurile unei poliţe pleacă de la 115 lei/lună şi ajung la peste 200 de lei lunar. UNIQA are contracte de servicii cu peste 450 de clinici private din toată ţara.Dacă un asigurat doreşte să se trateze în alte clinici decât cele partenere, asigurătorul îi va deconta 80% din valoarea serviciilor de care a beneficiat. O poliţă la UNIQA îţi asigură acces şi la spitalizare în spitalele de stat din ţară. În acest caz, societatea de asigurări plăteşte până la 400 de lei pentru fiecare zi de spitalizare, în primele cinci zile, şi până la 100 de lei/zi pentru următoarele zile petrecute în unitatea medicală de stat.

Asigurarea dentară, o noutate

Faţă de competitori, Uniqa vine cu trei pachete de asigurare stomatologică, prin care sunt decontate servicii medicale de bază. Pentru 50 de lei lunar, un asigurat va beneficia de o consultaţie stomatologică generală completă/an, două radiografii dentare/an, două extracţii dentare/an, două tratamente pentru carii/an şi de reduceri pentru servicii neincluse în pachet. Beneficiile cresc odată cu valoarea poliţei, care poate ajunge la 75 de lei/lunar.

Naşterea, plătită prin poliţă

Groupama oferă un pachet mai larg de servicii medicale incluse în poliţa de asigurare, printre care şi naşterea în clinicile partenere. O femeie asigurată la această societate va beneficia de trei zile de cazareîn rezervă dublă, trei mese pe zi incluse, medicamente, naştere cu medic standard. Dacă se optează pentru naştere în alte clinici private, asigurarea acoperă costuri de 1.200 de euro, iar în spitalele de stat asigurarea decontează doar 400 de euro din costuri. O asigurare completă la Groupama, pentru servicii medicale în ambulatoriu şi de spitalizare ajunge să coste 244 de lei pe lună, adică 2.930 de lei pe an.

Pachete distincte la Allianz

Compania oferă pachete distincte pentru servicii în ambulatoriu şi cu spitalizare. Adică, un client poate să se asigure doar pentru servicii de spitalizare sau doar pentru cele în ambulatoriu. În ambulatoriu, poliţa acoperă consultaţii, analize medicale, EKG şi ecografii (decontare integrală în clinicile partenere), investigaţii oftalmologice, colcoscopie, examen Babeş-Papanicolau, uretroscopie, RMN, mamografie şi osteodensiomentrie (decontare integrală, în limita unei proceduri pe an, din fiecare), intervenţii chirurgicale în ambulator, recomandate în urma consultaţiilor în reţeaua parteneră (decontare integrală). Transportul cu ambulanţa e asigurat gratuit, în limita a 1.000 de lei/an. Costuri: 176,6 lei pe lună, adică 2.210 de lei pe an. Pentru servicii asigurate în regim de spital mai trebuie să plăteşti 73 de lei pe lună, adică 880 de lei pe an.

simeon stalpnicul png
BeFunky collage (6) jpg
gyuri pascu si daniela marin
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
vladimir putin si bomba nucleara
poster TeamBuilding
Simona Radiș foto: Facebook Federatia Romana De Canotaj
Big Trail Lake FOTO USGS
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg