Cauzele care duc la sc─âderea apetitului sexual

12 aprilie 2020
image
Conflictele ┼či problemele nerezolvate dintr-o rela┼úie sunt principalele surse ale lipsei libidouluifoto:123RF

├Äntr-o rela┼úie de lung─â durat─â, sc─âderea apetitului sexual este un lucru obi┼čnuit de care se pl├óng ambii parteneri. Nu este nimic ie┼čit din comun, dac─â lu─âm ├«n considerare faptul c─â o mare parte dintre cupluri jongleaz─â ├«n fiecare zi cu stresul de la locul de munc─â ┼či responsabilit─â┼úile de familie. ├Än articolul de mai jos, descoperi┼úi ┼či al┼úi factori care influen┼úeaz─â libidoul.

Obezitatea

Persoanele supraponderale sau obeze au dificulta┼úi ├«n a sim┼úi pl─âcerea sexual─â. Motivele nu au fost clar determinate, dar pot fi legate de stima de sine, rela┼úiile nesatisf─âc─âtoare, stigmatul social ┼či alte probleme psihologice.

Nivelul sc─âzut al testosteronului

Rolul testosteronului este de a cre┼čte apetitul sexual. Pe m─âsur─â ce b─ârba┼úii ├«mb─âtr├ónesc, nivelul acestui hormon se diminueaz─â. De┼či majoritatea b─ârba┼úilor ├«┼či pierd dorin┼úa de a face sex atunci c├ónd nivelul testosteronului scade, exist─â ┼či excep┼úii.

Problemele nerezolvate

Conflictele ┼či problemele nerezolvate dintr-o rela┼úie sunt principalele surse ale lipsei libidoului. Apropierea emo┼úional─â este extrem de important─â ├«n construirea dorin┼úei sexuale, ├«n mod special la femei.

Consumul de alcool

Se spune c─â un pahar de alcool ├«naintea unei partide de sex dezinhib─â. ├Äns─â, alcoolul nu func┼úioneaz─â ├«ntotdeauna  ca un plus ├«n formarea dorin┼úei sexuale. Consumat ├«n exces poate afecta apetitul sexual.

Depresia

Este cel mai mare obstacol ├«n calea dorin┼úei sexuale. La orice v├órst─â, chiar ┼či la cei tineri, apetitul sexual scade sau dispare atunci c├ónd se trece printr-o perioad─â de deprimare sau depresie

Lipsa somnului

Oboseala favorizeaz─â dispari┼úia apetitului sexual. ├Äncerca┼úi s─â v─â odihni┼úi c├ót pute┼úi de mult ┼či evita┼úi situa┼úiile ├«n care trebuie v─â trezi┼úi prea devreme sau v─â culca┼úi prea t├órziu.

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
razvan si irina fodor
cub maria tonciu mama png
andreea banica
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola maimutei 2 jpg
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg